Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

DIY KARÁCSONY: WORKSHOPOS BARÁTKOZÁS AZ ÜNNEPEK ELŐTT

  • Workshop
  • Family friendly
11/23/23

A kézzel készült ajándékoknak kétszer annyira lehet örülni karácsonykor is. Egyrészt kaptunk egy szép tárgyat amit használhatunk, másrészt pedig igazán szívmelengető látni, ahogy a szerettünk szunnyadó kézügyességét bevetve csak nekünk készített valami igazán egyedit.

Az ünnep előtt szerencsére szép számmal sorakoznak a workshopok, hogy a saját kezünkkel készült díszekkel és ajándékokkal szeretetteljes pillanatokat varázsolhassunk.

Legyél akár feketeöves kraftmágus vagy lelkes kezdő, ezek a workshopok örömmel látnak!🎨✂️

Fankapanka - Mindful hímző workshop

Szaszák Fanni munkássága és workshopjai több szempontból is kiérdemelten nyitják meg ezt a sort. Mindful hímzéssel foglalkozik és egy ideje workshopokat is tart, ahol 3-4 óra alatt a résztvevők együtt hímezhetik fel a GOTS minősítésű biopamut pólókra a mintákat.

A Fankapanka nagyon fontos üzeneteket közvetít: az organikus, természetbarát anyagok használata mellett a mentális egészség és a kreativitás felszabadító ereje a kulcsszó. A workshopokon fontos motívum a mindfulness, a jelenben való lehorgonyzás és az alkotómunka meditatív mivolta. Maguk a felhímzett üzenetek is olykor bohókásan nosztalgikus, máskor bátorító szavak, amikben örömöt és erőt talál az ember.

A privát stúdiós alkalmak mellett csapatépítőkön és fesztiválokon is gyakran találkozhatunk Fankapankával, december 16-ára pedig workshoppal készül, ahol megtanulhatsz négy alapöltést és egy általad hímzett pólóval vagy pulcsival térhetsz haza!

ZUG Műhely - Adventi ecsetfilces kalligráfia workshop

Ha ott tolongunk minden vásáron és érdeklődve figyeljük a különleges workshopokat, a ZUG Műhely nevét mindenképp érdemes beírni a naptárba. Ebben a közös alkotói térben folyamatosan zsong a kreativitás és rengeteg formával kísérletezhetnek a DIY hívei.

Most egy ecsetfilces kezdő kalligráfia workshop került fel a listánkra Soós Tímea tipográfus-kalligráfus vezetésével, aki a Corvin Rajziskola kalligráfia oktatója és egyben a FineTyping alapítója. December 14-én csütörtökön 18:00 órától három óra elmélyült alkotás és a szépérzék intenzív megtornáztatása vár minden érdeklődőt, hogy oldott hangulatban és nagyszerű emberekkel körülvéve tapasztalják meg a kalligráfia szépségét az alapoktól kiindulva.

Lehull a lepel az eszköz kiválasztásáról és helyes használatáról; megtanulhatjuk minden betű írásmódját majd az összekötésüket is. Pár órára teljes relaxációt, a külvilág kizárását és potenciálisan egy új elegáns hobbit ígér ez a workshop, amivel bárkit lenyűgözhetünk.

Apacuka Ceramics - Élményagyagozás

Az Apacuka Ceramics szerencsére nagyon gyakran tart élményagyagozós workshopokat, szóval aligha lehet megúszni, hogy az ember egy nap betérjen és elkészítse a legszebb bögrét vagy tálat, amit valaha is birtokolt. Egy workshop alkalmával az agyag előkészítésétől és a megformázásától kezdve a minta rányomásán át egészen a máz színének kiválasztásáig követhetjük a folyamatot.

Aztán a kerámiánk nyolc hetes útra indul ahol is gondosan ráégetik a mázat, mielőtt megkaparintanánk a bámulatosan szép kész tárgyat. Ennek csak a fantázia szab határt: lehet tál, tányér, müzlis tál, bögre, vagy az ambiciózusabbaknak kétrészes tálaló.

Rengeteg kész minta vezeti a kezünket, például növények, emberi alakok, szerszámok és állatok, de magunk is megálmodhatjuk a figurákat és farigcsálhatunk kedvünkre. A színek és formák kombinációja végtelen, december 13-án például még bőven van férőhely, hogy nekigyürkőzzünk az új kedvenc levesestálunknak!

Drawing Dates

A Drawing Dates motorjai, Sári és Dása két állandó workshoppal szokták megörvendeztetni az alkotni vágyókat: Drawing speed date és Collage Constructor. Az előbbi egy igazán kreatív elegye egy rapid randinak és egy rajzolós workshopnak: tippeket kaphatsz a rajzoláshoz és ellesheted a portrékészítés trükkjeit is, miközben a közös alkotómunka örömétől felszabadulva sokkal könnyebben megy majd a barátkozás, ismerkedés.

A kezdeti döcögéstől való félelmet is könnyen magunk mögött hagyhatjuk, mivel a közös rajzolás nagyszerű apropó a beszélgetésre. Az alkotási kellékek mind rendelkezésünkre állnak majd a workshopon, hogy egy menő kísérletező portré mellett új emberi kapcsolatokkal a zsebünkben térjünk haza!

Az állandó rajzolós és kollázsolós alkalmak mellett sok-sok alkalmi workshopra is felregisztrálhatunk. A karácsonyi készülődés jegyében december 2-án a Pixisben lesz egy karácsonyi recept zine workshop, egy kézzel nyomtatott csomagolópapír workshop és december 16-án egy határidőnapló készítő workshop is. A pontos részleteket itt lehet figyelni, a legközelebbi rajzos rapid randi pedig november 25-én lesz!

Közben Stúdió - Viasz mintázó/faragó workshop

A Közben Stúdió december hatodikán egy kétalkalmas workshop első felvonásának ad otthont. Ezen a kivételes alkalmon lehetőség nyílik megtanulni és kipróbálni, hogy hogyan is kell viaszveszejtéses öntéssel ékszert készíteni. Lehet belőlük akár örökre szóló gyönyörű ajándék vagy új kedvenc saját tárgy, ezek a gyűrűk vagy figurális medálok a legutolsó milliméterig egyediek és a tartós értékek szimbólumai.

Ehhez a workshopon minden eszközt és tudást biztosítanak, az első alkalmon a viasz kerül megformázásra egyéni elképzelések szerint, amit később az öntő fog ezüstből kiönteni. A workshop második felvonásán - az időpont közös megbeszélés után dől el - a részleteké a főszerep! Az ékszert ekkor csiszoljuk és polírozzuk, hogy elnyerje végső formáját.

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE! 🧭