Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

Ilyen volt gyuris és a STOTZ divatbemutatója, a Levendula Piknik

  • Fashion
  • Music
  • Rap
  • Trap
6/11/24

A tavalyi első esemény után idén a Budapest Park kisszínpadára költözött gyuris és a STOTZ (korábban Gemini Hotstuff) márka összművészeti bemutatója, a Levendula Piknik. A zártkörű divatbemutató után az esemény a rajongóknak is megnyílt, gyuris pedig bemutatta új lemezét, a kollekcióval közös címet viselő Natty Natty-t.

Stotz Natália és gyuris két évvel ezelőtt, egy egyedi kabátrendelés kapcsán ismerkedett meg, ahol annyira megtalálták a közös hangot, hogy szerettek volna valami közösségepítő eseményt létrehozni, így született meg a Levendula Piknik ötlete, ami tavaly júniusban a Pontoon fedélzetén, teltház előtt debütált.

A kortárs magyar design- és művészeti élet fiatal, kreatív feltörekvőit felsorakoztató projekt hívószava a Natty Natty, ami a raszta kultúrából ered, jelentése a stílusos vagy jól öltözött jelzőkkel azonosítható, de Jamaicában a raszta haj természetes, fonott stílusára is utal. A kifejezés közös gondolati szálként vezette az alkotókat, ennek mentén készültek el az este legfontosabb elemei: a ruha- és bútorkollekció illetve a zenei album.

Nyitáskor limonádé és levendulafröccs várta az érkezőket, majd a melegítő DJ-szett után megkezdődött a divatbemutató, a vonulást pedig végig zene kísérte: a főszerepet Kollár Dea, a gyuris lemezén is közreműködő énekesnő kapta, de 1-1 számra beugrott Szlimmy és Figura is, akik szintén a kollekció darabjait viselték. A ruhák fenntartható, maradék anyagokból, patchwork technikával készültek, a divattervezőtől megszokott unisex, oversize kabátok, nadrágok és táskák a vidéki farmerlét életérzését és a motorosok világát ötvözik. A szetteket a MALNA jewellery márkát megalkotó ötvös, Székely Málna ezüst, arany és műanyag ékszerei egészítették ki.

A bemutató után megnyíltak a kapuk a rajongóknak is, akik a szerdai időpont ellenére teljesen megtöltötték a helyet, gyuris pedig előadta új, Natty Natty címre hallgató, élő hangszerekkel dúsított lemezét - a koncert, annak ellenére, hogy a közönség felett, egy korláton túl zajlott, kifejezetten jó hangulatúra sikerült.

Gyuris és az On The Low idén nemcsak ezen az eseményen látható a Parkban, júniusban Ekhoe ad Pogány Indulóval közös nagykoncertet, augusztus végén pedig a tavalyihoz hasonló, óriási, teljes ganget felvonultató koncertre készülnek. Ha nem akarsz lemaradni, mentsd le őket a Spots-fiókodba!

Fotó: Székely Zsófi, Bodnár Dániel, Magyari Norbi