Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

Itt vízi sportolj a nyáron!

  • Sport
  • Lifestyle
  • Free
7/23/24

Nyáron frissítően nagyszerű dolog a folyók és a tavak közelében lebzselni, ezt pedig szerencsére számos lehetőségünk van összekötni a sportolással.

SUP, kenu, kajak vagy rafting: mind elképesztően szórakoztató módja annak, hogy az ember mozgásban maradjon a perzselő napokon is. Jöjjön tehát öt program, ahol vízi sportokkal kacérkodhatunk!

Dunakanyar SUP túra

Augusztus 10.

A SUPrafel csapata egy Dunakanyart beevező fantasztikus SUP-deszkás túrára invitál minket: az útvonal Pilismarót-Visegrád-Dunabogdány-Leányfalu lesz, ami körülbelül 27 kilométernyi, folyásiránnyal egyező siklás a Duna vizén. Ez nagyjából öt órát vesz igénybe, úgyhogy érdemes élelmiszerrel készülni, mert a deszkákon ér majd a déli harangszó.

Némi tapasztalat elkél a túrához, kezdők még ne vágjanak bele egy ekkora távba. Emellett magabiztos úszónak kell lennünk a részvételhez, ugyanis mindig rejthet meglepetéseket egy élővízi evezés.

Óbudai Családi Vizessport-nap a Dunán

Augusztus 10.

Augusztus 10-én lelkes és vízi sportra nyitott fiatalok és idősebbek lepik majd el a Duna vizét, ugyanis az érkezők számos evezős sportba kóstolhatnak bele, profi segítség mellett. A Római-part csodálatos szakaszán kajakba vagy kenuba szállva szelhetjük a habokat, hogy kiderüljön, melyik sportághoz van igazán kedvünk és affinitásunk.

A rendezvényen díjmentesen vehetünk részt, családok, gyermekek és felnőttek pedig egyaránt kipróbálhatják magukat a számos sportklub összefogásából született eseményen.

Rába kenu és rafting

Augusztus 4.

A Rába híresen gyönyörű tájak és zöldellő fák mellett folyik, a vadvizek minden romantikájával felvértezve. A Vidra Vízitúra csapata már két évtizede szeli a Rába habjait, emberek százainak nyújtva maradandó, izgalmas és biztonságos vízisport-élményt.

Augusztus 4-én kétféle hajóba pattanva csatlakozhatunk hozzájuk: raftba ülve egy könnyed vadvízi túrán tehetjük próbára a kalandvágyunkat. Emellett választhatjuk a kenut is, ha picit tapasztaltabbak és bátrabbak vagyunk. Családokat, céges csapatokat és barátokat is boldogan fogad a túra, úgyhogy evezőre fel!

Csütörtök délutáni Lupa-kerülés

Augusztus 1.

Augusztus 1-jén, a Római-partról indulva igazi vadregényes és természetközeli kajakos kalandban lehet részünk. A Kajakszafari amatőr sportklub tárt karokkal vár mindenkit, akinek kedve szottyan körbekajakozni a Lupa-szigetet, és megnézni a Tündér-sziget csodálatos, pici öblét. A többi jókedvű evezőtárs mellett összecimborálhatunk a vízi világ apróbb és termetesebb élőlényeivel: hódok, fenséges gázlómadarak, teknősök és sok-sok más érdekes állat mellett siklik majd el a kajakunk.

Minden eszköz és a szakszerű túravezetés is biztosított, váltóruhát és elemózsiát viszont érdemes pakolni az útra. Amatőröket is nagy örömmel várnak, hogy elég tapasztalatot kanalazzanak össze akár egy későbbi, nagyobb folyami kalandhoz is.

Városligeti SUP-jóga

Július 31.

Jóga a vízen? De még mennyire! A Városliget taván SUP-deszkára szállva, a felhők alatt tapasztalhatjuk meg a jóga és a természet közelségének elsöprő erejű elegyét. Az, hogy egy terem helyett egy vízen lebegő deszkán végezzük a gyakorlatokat, az egyensúlyérzékünket még inkább próbára teszi, a fokozott koncentráció állapotában pedig szinte leolvad rólunk a mindennapok stressze.

Az egyórás SUP-os jógázás az izmok erősítése mellett az idegrendszerre is nagyszerű hatással van, szóval itt az idő összegyűlni a Városligeti tavon, hogy egyszerre kapcsolódjunk önmagunkkal és a természet elementáris erejével!

Ha elvesztél a programok között, KATT IDE a további lifestyle programokért ! 🌱 🧘🏼‍♀️ 🗺️