NYERSANYAG

2024-02-01T17:00:00.000Z

Színes, magyar dráma, 108 perc

Feb
01

Program

Nézd meg az alkotók társaságában a privilegizált városiak és a mélyszegénységben élő falusiak közt tátongó szakadékot érzékletesen bemutató, a művészek felelősségét és a visszájára forduló aktivizmust vizsgáló új magyar drámát, a NYERSANYAG-ot!

A közönségtalálkozón vendégünk lesz: Boross Martin, a film rendezője, Szántó Fanni forgatókönyvíró, valamint Mészáros Blanka, Szabó Stefi és Dér Zsolt, a film szereplői.

A STEREO AKT színházi társulatot vezető, Junior Prima-díjas Boross Martin első játékfilmje egy kis magyar faluba kalauzol.

A településre filmes csapat érkezik, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak.

A filmrendező és társai hamar elnyerik az ott élők bizalmát. Közelebb kerülve hozzájuk felismerik, hogy a faluban félelmetes méreteket ölt az elnyomás. A szálak a települést vezető polgármesterhez vezetnek, aki a legfőbb megélhetést biztosító uborkafarmot is igazgatja.

Amikor a filmesek megtudják, hogy a vezető visszaél a hatalmával, a rendező úgy dönt, hogy leleplező dokumentumfilmet forgat róla. Jószándékú missziója súlyos következményekkel jár. Nagy nyilvánosságot kapott filmjével éket ver a falu ártatlan lakói közé és mindenkit veszélybe sodor..

Színes, magyar dráma, 108 perc

***12 éven aluliak számára nem ajánlott.***

Rendezte: Boross Martin

Írta: Szántó Fanni, Boross Martin

Szereplők: Dér Zsolt, Pál András, Mészáros Blanka, Baki Dániel, Tankó Erika, Szabó Stefi

Fényképezte: Bálint Dániel, Becsey Kristóf

Vágó: Vághy Anna

Zeneszerző: Bartha Márk

Producer: Osváth Gábor, Mayer Dániel

Helyszín

Bem Mozi

2016 januárjában újraindul a filmvetítés a 108 éves Bem Moziban, méghozzá Magyarországon eddig ismeretlen módon: kult és klasszikus filmek mozijaként (nem árt!), vagy ahogy a művelt francia mondja (ha tud angolul): "repertory cinema"-ként.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események