LEFKOVICSÉK GYÁSZOLNAK

2024-02-02T18:00:00.000Z

Premier előtti vetítés és közönségtalálkozó!

Feb
02

Program

2024.02.02-án az országos bemutató előtt nézhetitek meg Breier Ádám első nagyjátékfilmjét az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A vetítés után a film alkotói mesélnek a Lefkovicsék gyászolnak létrejöttéről.

További információk hamarosan!

2024.02.02. 19:00 Uránia

Breier Ádám első mozifilmjében Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Helyszín

Uránia Nemzeti Filmszínház

Az Uránia Nemzeti Filmszínház a hazai mozik sorában az egyedüli nemzeti intézmény jellegű film- és kulturális centrum, a Nemzeti Színház, az Operaház filmszakmai megfelelője, amelynek legfontosabb feladata a magyar és az európai filmértékek, a kortárs és a klasszikus filmművészet kincseinek bemutatása és műsoron tartása, filmklub jellegű programok, nemzeti és nemzetközi filmes fesztiválok, díszbemutatók szervezése.

Kapcsolódó események