9 DECEMBERI PROGRAM, AHOVA PICI GYEREKKEL IS ÉRKEZHETSZ

  • Családi
  • Ünnep

Zene, tanulás, szórakozás: programok a legkisebbekkel!

2023. 11. 28.

Operaovi

Mi: 3-6 év közötti gyerekeket vár az Operaovi szuper programjával! A foglalkozásokon minden olyan kisgyereket várnak, aki szeret énekelni, játszani és érdeklődik a színpad iránt. A zenés foglalkozásokon a gyerekek zenei képességeit a játékos színpadi gyakorlatok és a mozgás segítségével is fejlesztik, felkészítve őket az esetleges jövőbeli gyermekkari munkában való részvételre.

Leporello: Herfli a Magyar Színházban

Mi: A babaszínház, más néven csecsemőszínház vagy aprók színháza keretein belül olyan 0-4 éves korosztálynak szóló színházi előadásokat kínál a Magyar Színház, amelyek teljes időtartama 45 perc. Ez 20-25 perc előadásra és 20 perc közös játékra oszlik. Az előadások a kisgyermekek már megszerzett tapasztalatival és képességeikkel operálnak, hétköznapi szituációk játékos megjelenítésével, bábos formák, vizuális és zenei elemek, mondókák, gyermekdalok vagy éppen klasszikus zeneművek használatával.

(K)EIFFEL, JANCSI!

Mi: Kedves zenés előadással vár a város egyik legizgalmasabb tere az Eiffel Műhelyház, ahol a hagyományos típusú, a csarnokban zajló eseményeket és műveleteket bemutató épülettúrából kíván gyermekelőadássá emelkedni a (K)Eiffel Jancsi! Nemcsak a Magyarország legnagyobb középületének különleges terei és funkciói vagy vasúti múltjának és színházi jelenének emlékei tűnnek elő az egy kilométeres beltéri túra alatt, de Háry János történetének alakjai is megelevenednek egy-egy népdal erejéig.

Minipolisz, interaktív családi játszóház

Mi: A MiniPolisz egy olyan különleges világ, ahol a 3-12 éves korosztály játszva ismerkedhet meg a számukra elérhetetlen „felnőttes” dolgokkal. A folyamatosan megújuló helyszíneken a kicsik egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyekből többnyire „tiltva” vannak. Ebben a mini világban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és így lehet belőlük bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, autószerelő, de akár világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat. Az alkalmi „városlakók” szakavatott segítők kalauzolásával megtanulhatják, mi a teendő, ha tüzet észlelünk, hogyan kell tankolni, miképp kell közlekedni és szelektíven gyűjteni a hulladékot, vagy épp azt, hogyan vásároljunk egyedül.

Hangszervarázs

Mi: 4-10 év közötti gyerekeket várnak arra a klassz programra, ahol a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg a rézfúvós hangszerekkel az Eiffel házban. Színtelen az életünk muzsikaszó nélkül. Nélkülözhetetlen a zene hangja egy opera- vagy balettelőadás alkalmával. Interaktív zenei játékokon keresztül jutunk el az elsősorban gyerekközönséggel a színházi élet rejtelmeibe és ismerhetjük meg az ott megszólaltatott hangszercsoportokat.

Garden of Lights - Alice Csodaországban a Fűvészkertben

Mi: Végre Budapesten a Garden of Lights varázslatos multimédia-kiállítása, ahol elmerülhetünk a képzelet birodalmában! Kövesd a Nyuszit és fedezz fel egy mesebeli, varázslatos helyet! Szeretettel várunk a Garden of Lights és a 250 éves Füvészkert közös szervezésében az Alice Csodaországban bámulatos mesevilágába. Zuhanj velünk a Nyuszi barlangján át egyenesen a bámulatos kalandba!

Legkisebbek mozija: A kis herceg

Mi: A Puskinban egy különleges történet különleges folytatását nézhetitek meg: a történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt.

Kiskarácsony Rutkai Bori Bandájával

Mi: Egy kihagyhatatlan bábos koncertszínházra hívunk: Boriék vidám, táncos, téli dalokkal idézik meg az ünnepváró napok hangulatát. Mintha csak az Adventi Kalendárium ablakai mögül kerülnének elő a zenekar mesedalai. Bori színpompás, horgolt bábjaival és a mozi vetítővásznára kivetített festményeivel idézi meg a téli napok varázslatos világát. Végigszánkázunk a decemberen, csizmacsacsacsázunk a manófalvi lakosokkal és hópehelykeringőzünk a hóemberekkel. Mesebeli hóesésben megérkezünk a Karácsonyvárhoz is. Manó apóval korcsolyázunk, a Sóvárgó Hóváróval pedig sítalpon suhanunk a behavazott fenyőfák között a csillagszeplős téli éjszakában.

Lesd meg az állatkert lakóit éjszaka!

Mi: Állatkerti szakvezetők kíséretében bebarangolhatod a Kertet, és beleshetsz a kulisszák mögött zajló titokzatos világba. Olyan épületbe is beléphetsz, ahova látogatóink sosem. Állófogadással kedveskedünk neked és meglepetés ajándékokkal várunk.