A legtutibb randihelyek Valentin-napra

  • Gasztronómia
  • Street Food
  • Ünnep
2024. 02. 09.

Romantikus, meghitt, forrócsokizós, egy óvatlan pillanatban taktikusan összeérő kisujjal? Meglepő, szokatlan, adrenalinlökettel fűszerezett, hangos nevetés közepette észrevétlenül megszülető szikrával?

Olyan sokféleképpen tudunk jó randit szervezni, a személyiségünk legtöbbször úgyis elviszi a hátán. Na de a helyszín - mivel az az első benyomás része - kulcsfontosságú lehet!

Árulkodik a szokásainkról, a habitusunkról és a kreativitásunkról is, nem érdemes félvállról venni a választást, íme egy ötletlista!

Cafe Zsivágó

A Paulay Ede utca 55. szám alatt található Zsivágó ajtaján belépve olyan érzésünk van, mintha egy időgéppel érkeztünk volna erre a megnyugtató és nosztalgikus melegséget árasztó kis helyre. A barokkos-nagymamás múltidéző környezet a legjobb értelemben ódivatú. Olyan érzés, mintha minden széket, illatot és teáscsészét ismernénk, ugyanis pontosan ilyen lócán ülve ittuk a világ legfinomabb habos kakaóját a dédimamánknál, egy pontosan ilyen bögréből.

A békebeli koktélok, a házilag sütött pirog és a hófehér csipketerítővel borított faasztalok mellett teázhatunk és beszélgethetünk a randipartnerünkkel, a hangulat pedig biztos kézzel vezeti majd az este ívét.

Élesztőház

A kézműves sör nem véletlenül fontos szereplője sokak randizási szokásainak. A gondos odafigyeléssel készült remek ételek és italok mindig is a társas kapcsolatok katalizátorai voltak, a közös koccintás pedig nagyszerűen kiegészíti a beszélgetést az új ízélményekkel. Nem is beszélve arról, hogy a hangulatunk is hamarabb oldódhat olykor, ha egy pohár illatos sör vagy bor is asztalra kerül.

Az Élesztőházban folyamatosan annyi kézműves sör van csapon, amennyit két kezünkön sem tudnánk összeszámolni. Kint és bent is leülhetünk, a konyhában pedig elképesztő ételekkel oltják a betérők farkaséhségét.

Rengeteg Romcafé

VERY SLOW FOOD, hirdeti a tábla a Szinyei Merse utca 22 alatt a Rengeteg Romcaféban. Egy téglából épült pincehelyiség, a plafonig rakva a múlt legkülönfélébb relikviával: szerelmes levelek, képeslapok a 19. századfordulóról, játékok és porillatú könyvek megsárgult lapokkal. De a legmeghatározóbb és legikonikusabb díszleteleme a Rengetegnek kétségkívül a megszámlálhatatlanul sok, kisebb-nagyobb plüssmackó.

Odabent minden a forró csoki és a kakaó körül forog. Túlzás nélkül bármilyen ízt lehet kérni, az étlap ugyanis csak mutatóba van: kérésre belekevernek gyömbért, gint, málnát, levendulát, fehércsokit, whiskyt és bármit, ami csak eszünkbe jut.

Enter Bar

Köztudott tény, hogy sokkal jobban folyik magától a beszélgetés, ha közben valami mást is csinálunk. Erre épít az Enter Bar, ami egy társasjátékos és videojátékos barlang telis-tele konzolokkal. Tökéletesen alkalmas első randikhoz, de összeszokott párosoknak is felhőtlen estét ígér a koktélokkal és ropogós nasikkal megtoldott kártyacsatázás. Kétszemélyes társasokból sincs hiány, némelyikük kimondottan hasznos mankó a jég megtöréséhez és az infógyűjtéshez a másik személyiségét illetően.

Baráti társasággal, sőt, egyedül is érkezhetünk, ha a Valentin-nap ünneplése helyett csak játszanánk egy jót, illetve érdemes figyelni, mert olykor kvízesteket is tartanak az Enterben!

Czakó termelői piac

A Czakó termelői piac minden szombaton kiváló sétálós-nézelődős randihelyszínt biztosít a Tigris utca 62. alatt. A sorok között kígyózva kézműves termékek széles választékán legeltethetjük a szemünket. Sajtok, húsok, lekvárok, szörpök, csilik, zöldségek és gyümölcsök közül válogathatunk, és beszédbe elegyedhetünk a készítőkkel, akik sokszor személyesen állnak be a pult mögé.

A Valentin-nap utáni legközelebbi szombaton ráadásul ínycsiklandó esemény is vár: raclette készül a Czakón! A forró olvasztott sajtot bagettre csorgatva, sonkával és csemege uborkával eszegethetjük a frissen vásárolt szarvasgombás csiliszószunk mellé. Vászonszatyor, kiskosár és indulás!

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE!🧭