Közelgő családi programok kisebb-nagyobb emberkéknek

  • Családi
  • Fényművészet
  • Néptánc
  • Kult
2024. 03. 11.

Ma egy igazán égető apuka- és anyukaproblémában segítünk nektek: levesszük a terhet a szülők válláról, miszerint igencsak nehéz dolog olyan családi programot találni, amit a felnőttek és a gyerekek is egyaránt élveznek.

A "Hova menjünk kikapcsolódni a csemetékkel?" dilemma a végéhez közeledik, ugyanis 5 szuper családi programot ajánlunk. Néhányat a szabadban, párat tánccal és egyéb ügyességi feladatokkal egybekötve, illetve egy lélegzetelállító fényjátékos eseményt is. Indulhat a móka!

Lázár Ervin: Manógyár

Március 23.

Sajátos és csodálatosan sokszínű világ a bábszínház. Igazi klasszikussá vált gyermekmesékkel kombinálva pedig egyszerre hat újszerű formaként, miközben nosztalgikus mosolyra fakasztja a nézőket. Lázár Ervin történetein rengeteg gyermek cseperedett felnőtté, és a mai napig töretlen a lelkesedés imádni való karakterei iránt.

Március 23-án a Marczibányi Téri Művelődési Központban a Mesebolt Bábszínház előadásában megismerhetjük a Murmura nénire bízott Zsuzsikát, akit a szigorú és morcos idős hölgy a rossz gyerekekre pályázó Bákásszal, Mumussal és Zöld Lificcel riogat. Tényleg olyan rettentőek ezek a lények, mint a mesékben? Netalán barátra is lelhet bennük, aki bátor, és őszinte szeretettel tekint a világra? Derítsük ki együtt!

Tavaszi Zsongás a Piczinke Póniudvarban

Március 15-17.

A Normafánál, a Konkoly Thege Miklós út 20. alatt található a Piczinke Póniudvar, ami egy bájos, játékos programokkal kecsegtető állatsimogató a legkisebbek örömére. Márciusban több napon át is becsatlakozhatunk a Tavaszi Zsongásba, ahol olyan vidám és izgalmas ügyességi játékok várnak, mint például a Zászló karikázó, a Viráglocsoló, a Méhecske pukkantó, a Labda szippantó és a Kukorica fürdő!

Dehát nincs rendes póniudvar minilovak nélkül! Térítés ellenében lesz lehetőség húsz perces sétára vinni egy-egy barátságos lovacskát, illetve az eggyel nagyobb pónik hátára felhuppanva lovaglásra is nyílik alkalom!

Fénydóm

Március 1-17.

Már csak március 17-ig tekinthető meg az elképesztő vizuális élményt ígérő Fénydóm, a fényművészeti kiállítás a Biodóm épületében. Színek, árnyak és formák káprázatos játékával készültek a művészek, némely installáció kifejezetten a helyszín adottságaihoz igazodva nyerte el végső formáját.

Igazi szájtátva bámulós érzés a dóm falai közt sétálni, minden létező oldalról körülvéve a fény mesterien koordinált játékával, néhány interaktív installációval tarkítva. Impozáns térelemek, maradandó esztétikai élmény kicsiknek és nagyoknak is: ezer csodával vár tehát mindenkit a Fénydóm!

Családi kirándulás

Március 23.

Akik a tavasz beköszöntével szívesen töltenének időt a saját szeretteikkel és más kalandos kedvű családokkal a szabad ég alatt, azok imádni fogják a 20. éve megrendezett Családi kirándulás-sorozat idei nagy dobását. A terv része némi vonatozás is, majd pedig kellemes, családbarát séta a Vácrátóti Arborétumig.

Egy kirándulás nagyszerű alkalmat adhat akár élethosszig tartó barátságok kialakulására, hasonló gondolkodású emberekre, rokonlelkekre és cimborákra lelhetünk a közös úton: érdemes tehát korán kezdeni! Az arborétum felfedezésében szakszerű segítség áll majd rendelkezésre, indulás és gyülekező 23-án reggel kilenckor a Szent Margit Templomnál.

Családi Táncház a Téka együttessel

Április 13.

A zene és a közös tánc élményét senki nem vitatja, együtt mozogni másokkal hatalmas öröm forrása és csodálatos emberi kapcsolódási pont lehet. A táncház azért jött létre, hogy tudást, lelkesedést és lépéseket adjanak át egymásnak az emberek, április 13-án pedig gyermekek és felnőttek együtt tanulják majd a figurákat a Csili Művelődési Központban!

A zenei aláfestésről a Téka együttes autentikus dallamai gondoskodnak, a tánclépésekben pedig Széll Márta néptáncművész és koreográfus szakértelmére bízhatjuk majd magunkat!

Kiemelt kép: Soós Bertalan

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE!🧭