Érted is eljön a nyúl: programok húsvétra

  • Felnőtt
  • Workshop
  • English-friendly
  • Ünnep
2024. 03. 19.

Kár is lenne tagadni: itt a húsvét, minden nyuszis-bárányos-kiscsibés bájával együtt. Ilyenkor örömmel adhatjuk át magunkat a tavaszvárós pepecselésnek: koszorúkat készíthetünk, kirándulhatunk szép leveleket gyűjtve a tojásfestéshez, és tematikus lakomákat dobhatunk össze a szeretteinknek.

Összeszedtünk hát öt húsvéti programot, amivel mindenki hangulatba hozhatja magát, hogy átszellemülve, szépen feldíszített lakásban élje meg az ünnepet!

Húsvéti fürdőbomba-workshop

Március 23.

A fürdőbomba bámulatos találmány: színes, illatos, nyugtató hatású, és ráadásul nagyszerű ürügy, ha az ember órákig szeretne úszkálni a saját kádjában egy stresszes nap után. A DermAkadémia és a Házikence Tanoda együttműködése egy olyan 4-5 órás fürdőbomba-készítő workshopot szült, ahonnan akár több mint egy tucat, húsvéti hangulattal átitatott fürdőbombát vihetsz haza.

A geóda, a galaxy vagy festett típus szimpatikus? Habozzon, pezsegjen, fesse meg a vizet, ápolja a bőrt, vagy tejben fürösszön? Csak rajtad múlik, kedvedre zsonglőrködhetsz a kívánt hatásokkal!

Húsvéti tojásfestés

Március 28.

Mi lehetne ikonikusabb a húsvéti előkészületek közül, mint a tojásfestés? Van, aki a természetesebb színek híve, de olyan is, aki él-hal a legvalószínűtlenebb színű tojásdekorért. Abban rejlik a konszenzus, hogy a díszítés élménye ünnepi hangulatba öltözteti a szívet, emellett pedig büszkeséggel tölt el átadni a locsolóknak egy gyönyörű, díszes tojást, ami a mi kezünk munkáját dicséri.

Ezen a workshopon Jókainé Gombosi Beatrix népi tárgyalkotó iparművész segítségével sajátíthatjuk el a tojásberzselés és a tojásírás technikáját. A részvétel díjtalan, de szükséges regisztrálni, azután pedig március 28-án 16:00 órától mindenkit vár a Budai Polgári Szalon!

Húsvéti Kincskereső Játék

Március 22. - Április 5.

Az Óbuda Hegyvidékiek Egyesülete egy igazi ünnepi kincsvadász kezdeményezéssel lepi meg azokat, akiket a túrázás és a kalandozás éltet. Kéthetes játékukat négy állomást meglátogatva tudjuk csak sikerrel befejezni: a Kőtaraj, a “Család” Szobor, a volt Csúcshegyi Menedékház és a Liliomos Tó közelében egy-egy színes tojáskép lapul.

A letölthető kincskereső lapon ha mind a négy tojást a megfelelő színűre tudjuk kiszínezni, akkor bizonyítottuk a rátermettségüket, és még Indiana Jones is elszégyellheti magát!

Húsvéti Kézműves Napok

Március 26-28.

A Lehel Csarnok egy húsvéti kézműves piaccal vár minket március vége felé, ahol a kézműves termékek mellett termelői élelmiszerekkel és egyedi ajándékokkal lephetjük meg magunkat. A pultok között bóklászva biztosan találunk kedvünkre valót, ami nagyszerűen mutat majd az asztalon - akár dekorként, akár desszertként.

Pirossal írja be tehát a naptárába ezt a napot mindenki, aki örömmel böngészne termelői mézek, bőrdíszműtermékek, házi tészták, kozmetikumok, bögrék, vászonképek, mandalakövek, szójaviaszgyertyák és kézzel készült ékszerek között.

Húsvéti gombarajzoló a Normafán

Március 29.

És akkor most jöjjön egy kreatív és barangolós program összegyúrva! A képzőművész és gombaszakellenőr-palánta Dotya, és a biológus, gombaszakellenőr Anna duója a Normafán fogadja a rajzos kedvű természetbarátokat, akiket lenyűgöznek a serkenő rügyek, az éledező vegetáció és a gombák rejtélyes világa.

Egy nyugis séta, értő és érdeklődő nézelődés, némi gombasasolás és bogárhesszelés után megállva közösen rajzoljuk majd le a látottakat. Lesz lehetőség elmélázni a természet szépségein, a védelmén és a fajok sokszínűségén, miközben tetemes infót gyűjthetünk össze a gombákról.

Bögrefestés a Parbiart Studióval

Április 20.

Parázs Bianka gyermekkora óta mindenféle alkotói műfajban kipróbálta magát amibe csak belefutott,de egy ideje mégis a kerámia a legnagyobb szerelme. Egyetemi évei alatt egy ideig Ázsiában élt, ez az időszak maradandó nyomot hagyott ábrázolásmódján. Párjával, Balázs Ádámmal -aki népi iparművész családban nevelkedett- együtt hozták létre a Parbiart Studiot, ahol elképesztően gyönyörű mintákkal gazdagon díszített kerámiakölteményeket álmodnak meg közösen.

Áprilisban a Nyolcésfélben tartanak bögrefestő workshopot, ahol szabadon kiéhetjük kreativitásunk.

Kiemelt kép: Parbiart Studio

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE!🧭