Négy hangulatos kertmozi a Balaton körül

  • Filmvetítés
  • Lifestyle
  • Kult
  • Családi

Ajánló azoknak, akik kedvelik a főváros családias hangulatú művészmoziait, és szívesen sűrítenénének egy filmet a balatoni nyaralásba.

2023. 07. 18.

Fövenyes Kertmozi

A Tihany melletti Balatonudvari apró, családbarát, retro kertmozija igazán hangulatos esti program lehet bármikor, ugyanis a szezonban minden este tartanak vetítéseket. A filmek közben néha elzakatol a közeli vonat, de ez csak hozzáad az élményhez.

Film ajánló:

Barbie - Augusztus 1.

Asteroid City - Augusztus 2.

Mindkét filmet hatalmas várakozás övezte, a Barbiet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, mivel az elmúlt hónapban minden a rózsaszín álomvilágról szólt az interneten. Az Asteroid City pedig Wes Anderson legújabb filmje egy teljes sztárgárdával az amerikai sivatagban.

Balatonakali kertmozi

Udvari szomszédságában, Balatonakalin sem kell mozizás nélkül maradnunk. A több mint ötven éves kertmoziban minden nap 21:00-tól vetítik a filmeket a 170 férőhelyes nézőtérnek, a helyiek pedig előszeretettel járnak ide esténként.

Film ajánló:

Oppenheimer (Premier) - Július 20.

Christopher Nolan Oppenheimerét már a premier napján megnézheti a közönség a Balatonakali Kertmoziban, viszont a Cillian Murphy főszereplésével ellátott háborús drámát inkább ne a gyerekekkel nézzük.

Pókember - A pókverzumon át - Július 24.

Igazi minőségi családi film, az elmúlt évek egyik legsikeresebb animációs filmje, szemkápráztató látvánnyal és izgalmas történettel.

Szigeti Kertmozi

A gyűjtésből talán a leghangulatosabb a Révfülöpön található kertmozi, ami a Szigeti strandon helyezkedik el, olyan közel a vízhez, hogy ha a film egy unalmasabb pillanatában oldalra tekintünk, láthatjuk is a Balatont. Italokat, széket és pokrócot vihetünk magunkkal, de fontos, hogy ezekkel ne zavarjuk a mozizni vágyókat.

Film ajánló:

Indiana Jones és a sors tárcsája - Augusztus 1.

Harrison Ford hosszú évek után visszatért Indiana Jones szerepébe. A főszereplő visszavonul a főiskolai tanítástól és megkezdi nyugdíjas éveit, amikor betoppan rég nem látott keresztlánya és egy ritka ereklyéről érdeklődik, ezzel pedig egy újabb kaland veszi kezdetét.

Pont Csopak

Az északi parti Csopakon egy vízimalom kertjében található a Pont Csopak, ami sokkal több mint egy kertmozi. A nyáron 3 hétvégén várják a látogatókat különböző kulturális programokkal és filmekkel, ahol ezek az események általában egy tematika köré épülnek.

Ajánló:

Gryllus Vilmos koncert: Július 23.

A Pont Csopak családi napján a Kaláka alapító tagja, Gryllus Vilmos tart koncertet a malom kertjében. Előtte közös kenyérsütéssel utána vezetett malomtúrával várják a látogatókat.