Családi halloween: 5 izgalmas program a kicsikkel

  • Családi
  • Ünnep
  • Workshop
2024. 10. 08.

Az egyre gyorsuló léptekkel felénk settenkedő halloween számos borzongatóan izgalmas eseménnyel leselkedik ránk: boszorkányos és szellemes kalandok tucatjai várják a pillanatot, amikor magukkal ragadhatnak, hogy egy rémisztően jó élménnyel térjünk haza!

Íme öt családi halloweeni program, ahol libabőrből nem lesz hiány!

Töklámpás Fesztivál

Október 26.

A tökfaragás a halloweeni készülődés és látványvilág legikonikusabb eleme, már a tökéletes tökfej kiválasztásánál is megremegteti a gyomrunkat a várakozás izgalma. Az arc megformálásánál aztán szinte végeláthatatlan opció közül kell leszűkítenünk és véglegesítenünk az arckifejezést, majd jöhet a gyertya és a kalap!

Ennyi munka után nem csoda, ha örömmel büszkélkednénk mesterművünkkel, és szerencsére a Töklámpás Fesztiválon ezt fantasztikus célok mellett kiállva tehetjük meg. Az otthon faragott tökökkel együtt tartós élelmiszereket és konzerveket is hozzunk magunkkal a Hősök terére, amik a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz kerülve jutnak el a rászoruló gyermekekhez!

Halloween Hétvége

Október 25-27.

A Sugár Játszóház más napokon is igazi gyermekparadicsom, a labdamedencén át az ugrálóvárig mindent ki lehet próbálni, amire csak kedvünk szottyan. Ám halloween alkalmából ünnepi díszbe öltözik a játszóház, és három napon át tartó csillámtetkós-arcfestéses-kézműveskedős mulatozás lesz porondon.

A gyerekeknek lufikkal és egyéb apró ajándékokkal készülnek, de zsákbamacska is akad majd a nagyobb meglepetések kedvelőinek. Jelmezre és mókára fel!

Halloween a Piciri Kuckóban - A.lapozó Meseklub

Október 24.

A Piciri Kuckóban október 24-én boszorkányok öblös kacagása visszhangzik majd, a rejtelmes erdő hűvös szele kering a falak között, és sárgálló szempárok villannak ránk az árnyak közül. A Meseklub ugyanis erre a napra egy igazi, banyákkal és varázslattal teli történettel készül, amiben azért természetesen tengernyi tanulság és vidám percek is rejlenek.

A mese után egy kis közös alkotásra kerül sor, amikor tökökkel, fekete denevérekkel, őszi levelekkel és gombákkal vászonzsákokat fogunk kedvünkre nyomdázni és ecsettel tökéletesre pingálni a megálmodott mintákat.

Halloween a Póniudvarban

Október 20.

A Piczinke Póniudvar nem habozik, amikor fantasztikus szezonális családi programokról van szó: a halloweent is (mű)véresen komolyan veszik évek óta. Idén október hétvégéin egy interaktív mesébe csatlakozhatnak be a csemeték, ahol kalózkincsre vadászva és rémisztő szörnyekkel megküzdve juthatnak el a legendás aranyhoz.

Emellett természetesen pónihátra is lehet majd pattanni, de lesz lehetőség tökvásáron válogatni, állatkákat simogatni és ízletes finomságokat kóstolni. Vár a Zombi-bár, izgalmas feladványok keresztezik az utunkat, aki pedig jelmezben érkezik, annak meglepetés üti a markát!

Varázslók és Boszorkányok Sütikollekció

Október 18.

A SUGAR! shopot október 18-án óriáspókok szövik be, szellemek járják át, a boszorkányok pedig ősi varázslatokkal bűvölik el. Csontvázak és egyéb rémisztő lények gyűrűjében készülnek náluk az új halloweeni sütemények, amiket november elejéig magunk is megízlelhetünk. Milyen ízek kavaroknak a Varázsüstben? A Fekete Macska vajon csokoládét vagy epret rejt? Egy harapás, és a titokról lehull a lepel!

A SUGAR! tovább fokozza a varázst: egy workshophoz is csatlakozhatunk, ahol vajsört kortyolva szemezgethetünk Harry Potter híres mindenízű drazséjából, illetve cupcake-eket és cakepopokat díszíthetünk tematikus színekkel és szóratokkal.

🎃 További hasonló programokért KATT IDE! 👻