Új kedvenc helyeink Budapesten

  • Gasztronómia
  • Lifestyle
2025. 02. 20.

Friss monofood-koncepciókat és újdonságokat hoztunk nektek e havi gasztroajánlónkban: új ázsiai étterem nyílt a Városligetben, magyaros fánkozó tűnt fel édességfronton, a kedvenc bisztrónkban a lunch-special mellett már speciality kávét is ihatunk, elindult a 101 BAO, de egy dél-koreai ihletésű streetfood-placc és egy vadkovászos pizzázó is felkerült a térképre!

Gyertek velünk egy izgalmas gasztrokörútra, és kóstoljátok végig a város új ízeit! 🍕 ☕️

Eggdrop Project

Hol: 1052 Budapest, Fehér Hajó u. 5.

Mikor: Március 16.

Mi: A Deák tér szomszédságában a soft launch után sátrat vert az Eggdrop Project. Pop-up jelleggel már kóstolhattátok őket a Vinyl&Wood-ban, március elsején viszont önálló útjára indul a dél-koreai ihletésű tojásos szendvicsező.

A március 16-i hivatalos megnyitón az első 100 vendég ingyen próbálhatja ki a friss koncepciót, úgyhogy megéri sietni! Brunchozó jelleggel a szendvicsek mellett desszertek és kávé is kapható lesz, de már csak a ropogós tojásos szendókért is erősen ajánlott arra tévedni március elején, és persze utána is.

The Principal's Office x Cabrio

Hol: Cabrio

Mikor: Március 1.

Mi: Biztosan észrevettétek már, hogy a Cabrioba költözött a The Principal’s Office! A francia bisztró nappal átalakul, a teret pedig a friss kávé és a Palo Santo illata dominálja. A lágy Aerocano és Earl Grey-Raspberry kuglóf élvezetére keddtől-vasárnapig van lehetőség, februártól viszont minden szombaton közös nyitvatartással és ebéddel várnak!

Ezeken a napokon reggel kinyit a PO, déltől pedig a Cabrio teljes étlapja elérhető – így bátran választhattok bisztrós kedvenceitekből is: Gombaparfé, Kaszinótojás vagy Pisztráng, Mór24 módra, ezekhez pedig minden héten társul valamilyen új lunch-special opció is!

101 BAO

Hol: 1075 Budapest, Kazinczy u. 18. (Karaván)

Mikor: Február 21-23.

Mi: A 101 család közkívánatra született legfrissebb projektjében, a 101 BAO-ban önálló helyet kap méltán híres, saját készítésű bao-juk. A korábbi étlapokon nem mindig volt elérhető, mostantól viszont akármikor bao-t kívántok, a Kazinczy utcában mindig megtaláljátok!

Lesz tajvani sült csirkés, tépett kacsás, garnélatempurás, konfitált sertéscsászáros, vegetáriánus opcióként pedig jégcsapretkes bao. A nyitó hétvégén forduljatok be a Karavánba, és kóstoljátok meg kedvenceiteket!🍤

Leopard nordic pizzastudio

Hol: 1053 Budapest, Kecskeméti u. 9.

Mikor: Február 21.

Mi: A nor/ma pékség nyomán a Leopard pizzái a megszokott nápolyi alaptól eltérve a skandináv pékségek újhullámát lovagolják meg. Hosszan kelesztett vadkovászos pizzákat készítenek, kétféle stílusban: a tepsis Rektangeleket Róma és Szicília, a kerek Cirkel-pizzákat pedig Nápoly ihlette.

Kedvencünk a négysajtos-körtés pizza, de találtok Mortadella-pisztáciás és lazacos-kapros feltétet is, a sima Margherita mellett. A Kecskeméti utcán hömpölyög a Leopardból kiszökő pizzaillat, itt az idő, hogy teszteljétek a helyet!

Pampushka

Hol: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 67.

Mi: A Pampushka a budapesti édességpalettán a házias, rusztikus ízeket képviseli, szakítva a mézes-mázos amerikai vonallal. Minden egyes fánk és finomság helyben készül, a málnalekvárt pedig hetente frissen főzi az egyik Pampushka-alapító.

A fánkok mellett fahéjas csiga, házi pillecukor és további édességek is díszelegnek a színpompás pultban, de a választék a jövőben tovább bővül majd, más házi finomságokkal. 🍩

Shibuya

Hol: 1068 Budapest, Városligeti fasor 44-46.

Mi: A régi Platán helyén, a Városliget mellett nyitott meg decemberben a pán-ázsiai Shibuya, ami Nguyen Thi Bich Huong azaz Heni második étterme a short-videókból biztosan mindenkinek ismerős_ Little Geisha Can Cook_ után. A kisebb belső térrel rendelkező sushi & wok bár után az új hely egy magasabb minőséget képviselő, exkluzívabb étterem lett, kizárólag ázsiai személyzettel.

Az étlapról steakeket, tenger gyümölcseit - köztük Szent Jakab-kagylót, óriás rákot vagy angolnát - is kóstolhatunk, de maradhatunk a megszokottabb fogásoknál is, mint a sushi vagy a ramen.

Fotó: Kiss Bálint / Socially