Itt igyál igazán jó söröket: pincék, főzdék és kraft workshopok
- Lifestyle
- Felnőtt
- Gasztronómia
A kézműves sörkészítés a végletekig finomítható tudományág. Szerencsére Budapesten számos helyen ízlelhetjük meg a piac legjobb és legkülönlegesebb italait.
Mi el is hoztunk most öt sörös eseményt, amire garantáltan felkapják a fejüket a kraft beer szerelmesei!
Bp Beer Lab sörfőző workshop
Július 12.
A Bp Beer Lab sörgasztro projektje elementáris erővel söpör le minket a lábunkról. Több oldalról is támadnak a lelkes szakértőik: a sörvacsoráktól kezdve a vezetett sörkóstolókig kedvünkre válogathatunk a széles palettáról. A mi ajánlatunk most a repertoárból egy igazi házi sörfőző workshop: egy interaktív, humoros és rendkívül informatív malátás mulatság!
A foglalkozásvezető szórakoztató sörtörténelemmel, tényekkel és kérdésekkel készül, amivel alaposan megreformálja a tudásunkat és a hozzáállásunkat ehhez az aranyló nedűhöz. Ám a legizgalmasabb mégiscsak az, hogy a workshop végére megfőzzük életünk első sörét, és a megszerzett tudásból otthon nyugodtan nekigyűrkőzhetünk a saját sörfőző praxisunknak. A foglalkozáson kezünkbe foghatjuk a malátát, megszagolhatjuk a citrusos vagy kesernyés komlófajtákat és a szemünk előtt forr ki a történelem egyik legrégibb itala.


MADHOUSE - Terasznyitó Craft Lager Week
Április 16-20.
A tavaszi terasznyitás alkalmából a Madhouse nyolcféle kézműves sörrel ünnepel meg minket és magát. Az április 16-tól 20-ig tartó Craft Lager Week-en ennek a nyolc lagernek a négydecis korsója 30 százalékos kedvezménnyel kerül az asztalunkra, ami méltó jutalom a hű kézműves sör rajongóknak.
Aki nem a komló és maláta vonalon mozogna, azokat várja a koktélkínálat, a fenséges ételek és a natúr borválaszték. A Madhouse 20 féle sört ajánl a betérő vendégeknek, szóval lehetetlen, hogy ne találjon mindenki kedvére valót, legyen az akár feketeöves kraftkedvelő vagy lelkes laikus!
A Kőbányai pincerendszer felfedezése
Július 5.
A Kőbányai pincerendszerbe nem minden nap pillanthat be az ember, de július 5-én eljön a kíváncsi sörimádók ideje! Budapest ipari múltjáról libben le a függöny, amikor a történelemmel gazdagon átitatott járatokban közlekedve bebarangoljuk a 20-30 méter mélyen megbúvó pincerendszert. A hatalmas földalatti termek hihetetlenül érdekes dolgokat rejtenek, például láthatjuk majd egy háborús repülőgépgyár romjait és egy kápolnát is az óvóhelyen.
A túránk ezután a felszínre visz, ahol a főváros legrégibb és egyben legnagyobb sörgyárát vehetjük szemügyre, a Dreher Sörgyárat. Megnézhetjük a nagyüzemi sörfőzés eszközeit, megismerhetjük az alapító és a gyár történelmét is ezen a körülbelül 5 kilométer hosszú sétán.
Élesztőház
Az Élesztőházban mindig elképesztő mennyiségű kézműves sör van csapon, így ez a tökéletes helyszín arra, ha belekóstolnánk a hazai kézműves sörgyártás kisebb és nagyobb neveinek aktuális kínálatába. Kinti és benti helyszínekkel is várnak minket az élesztősök, és a konyhájuk elképesztően finom bisztróételekkel fogadja az éhes poharazókat.
A teljesség igénye nélkül ezekből a kézműves remekekből szemezgethetünk: Monyo, Fehér Nyúl, Horizont, Reketye, Mad Scientist és Szent András. A sörök mellett egy tisztes gin kínálattal is tudnak szolgálni, ha koktélos kedvünkben térnénk be.
Jónás Craft Beer & Food
A Jónás a Bikás Park ékköveként a metrófeljáróhoz közel, a tó partján helyezkedik el. Tavasszal jön el az igazi szezon náluk, ugyanis kiülős helyekben verhetetlenek. A tavon csipogó kacsák és a nyiladozó tavirózsák mellett a park illatos fáival körbevéve fantasztikus látványon legeltethetjük a szemünket, miközben a csapról és a hűtőből mennyei sörök kacsintgatnak felénk.
Ételek terén sem kell a szomszédba menni, folyamatosan változó, szezonális és ízletesebbnél ízletesebb nemzetközi fogásokat álmodtak meg a konyhán nekünk. A Jónás baráti atmoszférájában dolgozni, csapatépíteni, barátokkal ünnepelni, enni és inni mindig hatalmas élmény, mert a minőségre óriási figyelmet fordít a csapat.