Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

KARÁCSONYI RECEPTBÖRZE: FŐZŐS WORKSHOPOK

  • Workshop
  • Holiday
  • Street Food
  • Gastronomy
12/4/23

Egy kicsit berozsdásodott már a főzőtudományod, vagy éppen recepthiányban szenvedsz? Esetleg buzog benned a vágy, hogy új ételeket less el lépésről lépésre a hozzáértőktől, vagy megajándékoznád egy szerettedet az ünnepek közeledtével egy gasztroélménnyel?

A gasztroworkshopok intézménye minden bajból kihúz, ráadásul egy olyan tapasztalattal leszel gazdagabb, amivel meghitt és lenyűgöző vacsoraesteknek lehetsz a házigazdája!

Budapest Makery

A listánk nyitóeleme egy kuriózum, hiszen a főzőcskézés mellett a koktélkeverés mikéntjét is elsajátíthatjuk a megfelelő szakmai segítséggel felvértezve. Ráadásul a Budapest Makery gasztroworkshopjai teljesen személyre szabottak: számtalan lehetőség közül lehet választani mind az időpontot, mind a különböző típusú ételeket illetően.

A Makery jó néhány csomagot kínál, például egy estére séfekké válhatnak a párok egy romantikus vacsorát rittyentve, de a barátainkkal és kollégáinkkal is kifőzhetünk valamit, ami az ütős koktélokkal megfejelve garantáltan melegágya lesz egy-két belsős poénnak. Minden alkalmi szakács kap egy instrukciós videóval ellátott tabletet, hogy a gondosan előkészített hozzávalókkal zsonglőrködve a maga tempójában csilloghasson.

Még egy extra: házhoz is rendelhetitek egy-egy lakoma hozzávalóit, hogy ismerős környezetben, vagy akár távolról is együtt főzhessetek! Foglalj itt!

Béke az asztalnál - gasztroajándék workshop és beszélgetés

December 16.

A kézműves szappanok, ékszerek és egyéb DIY-ajándékok szerelmesei december 16-án vegyék az irányt a Westend Tetőkertje felé, ugyanis aznap a Vegan Christmas Marketen szlalomozhatnak a pultok között. A rengeteg kiállító kézműves szakember és érdekes előadás mellett workshopokban sem lesz hiány: Magyarvári Szilvi, dietetikus és táplálkozástudományi szakember például egy szívmelengető hangulatú gasztroajándék-készítő workshoppal várja az érdeklődőket.

Készíthetünk majd karácsonyi granolát, instant sütimixet és karácsonyi káposztás-lilahagymás chutney-t is, amik mind illatos-ízes meglepetésekké válhatnak a fa alatt. A vásári forgatagban egy kis szusszanásra is lesz időnk itt, mivel karácsonyi zenével és forró itallal egészül ki az élmény!

Olasz karácsony

December 16.

A Studio Italia Olasz Főzőiskola annyira autentikus, amennyire csak lehetséges: igazi olasz szakácsok tanítanak Itália kulináris sajátosságaira és hagyományaira. Széles a paletta, sokféle főzőestre lehet jelentkezni: néhol a tészta van a középpontban, máskor pedig az olasz pékek egyedülálló remekei, de régiónként is végigbarangolhatunk Olaszország konyháján.

Ajándékutalvány vásárlására, csapatépítők megtartására és vegán illetve gluténmentes főzőestre is van lehetőség igény szerint, ezek az ajándékok bárkit lenyűgöznének!

A karácsony közeledtével tematikus tanfolyamra is beugorhatunk, ahol Enrico Di Franco keze alatt elsajátíthatjuk az olasz karácsonyi asztal elengedhetetlen elemeinek elkészítését. Íme néhány fogás a menüből, kedvcsinálónak: olasz húsleves töltött tésztával, gorgonzolás-lazacos tekercsekből készült karácsonyfa, karaj körtével és pecorinóval, párolt gomba és spenót vajjal, sült burgonya rozmaringgal, és desszertnek diós-mandulás-mogyorós édesség kandírozott gyümölccsel és étcsokoládéval. Érdemes dobozzal érkezni, mert ami megmarad a lakomából, az hazavihető kóstolónak!

Bejgli workshop

December 22.

A magyar karácsony alappillére, ami az ünnepi hangulat oroszlánrészét elviszi a hátán. Amiben sosem lehet elég mák vagy dió, aminek picit olykor bereped a teteje, de “nem nézni kell, hanem enni”, amit lázasan lesnek a sütőajtón keresztül a nagymamák.

A bejgli egymaga képes arra, hogy karácsonyt teremtsen a szívünkben, de persze neki is megvannak a trükkjei, praktikái. A Klasszis Műhely bejgliworkshopján december 22-én 4 óránk van töviről-hegyire végigmenni egy olyan recepten, ami aztán örökre beépülhet a karácsonyi menüsorba, és büszkén szeletelhetjük fel a vendégeink előtt. Lesz mivel dicsekedni!

Varázsold az asztalodra Indiát!

Az Ease Therapy küldetése az egészséges ételek beépítése a mindennapokba, ezért számtalan különleges főzőkurzust ajánlanak, ahol más nemzetek konyháiból meríthetünk ötleteket és recepteket. Az indiai konyha egy karakteres ízvilágot jelent: rengeteg fűszer, csodálatos fűszeres illatok, lenyűgöző harmóniák.

A workshop az autentikus elkészítési módok mellett voksol, hogy pontosan úgy készüljenek el a fogások, mintha Indiában lennénk. Ráadásul, ha otthon kamatoztatnád a frissen szerzett tudásodat, nem kell egy vagyont költeni az alapanyagokra, mivel az indiai konyha kifejezetten költséghatékonyan reprodukálható ételekkel is tud működni. Dahl, sabji, panír, naan, csatni és kardamomos indiai puding vár ránk ezen a főzőesten, időpontok egyeztetés szerint!

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE! 🧭