Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

5 áprilisi program: bor, egzotikumok, garázsvásár és művészet!

  • Flea market
  • Theatre
  • Alternative theatre
  • Wine tasting
  • Gastronomy
4/15/24

Járassuk maxra az áprilist, együnk igyunk és szórakozzunk, mintha királyok lennénk!

Színházzal és kulináris kalandokkal támad az e heti programajánlónk, plusz egy gigantikus garázsvásár is vár rátok!

Szülői értekezlet

Április 27.

A Szülői értekezlet című darab az iskolát már régen maga mögött hagyó felnőttekben is tökéletesen visszaidézi azt az érzést, amikor a nyomás miatt válaszok helyett hangyák rohangálnak az ember agyában. A Jurányi Házban április 27-én a fiatal tanárnő, Palóc Ildikó (Stefanovics Angéla) - aki az elfogadás, a demokrácia és haladó pedagógiai elvek híve - találkozik a szülők féktelen haragjával az újító törekvései miatt.

Elkeseredésében Ildikó keményvonalasabb módszerekhez folyamodik, így kisvártatva kész is a katasztrófa. A darab a reform helye után tapogat az oktatási rendszerben: van-e hely és lehetőség leküzdeni a megszokást és a rossz beidegződéseket?

Jövőre veled, ugyanitt!

Április 25. és 27.

Bernard Slade 1975-es vígjátéka, a Jövőre veled, ugyanitt mára már 1400-nál is több sikeres előadást megélt, a Madách Színházban április végén pedig Szemenyei János és Kovács Lotti főszereplésével láthatjuk ezt az egészen kivételes sztorit: két házas ember - aki bizony nem egymásnak mondta ki a boldogító igent - évente egyszer találkozik. Ebből a különös titokból az idő múlásával egyre érdekesebb bonyodalmak és mélyebb kapcsolódások születnek. A vígjátékot még Tony-díjra is jelölték!

Borkultúra - Organikus borok és spanyol zene

Április 26.

Április vége felé a Krisztina tér 1. szám alatt a táncművészet és a borászat tudománya egy harmonikus, komplex élménnyé forr össze egy csodálatos este során, Pirók Zsófia táncművész és Bitai Gergely borász és sommelier segítségével.

A flamenco tüzes ritmusa tornádóként ragad magával, a spanyolos életérzésben pedig a személyes történetek és az azokhoz hibátlanul társított borok sodornak tovább. Négy tételes illatos organikus borsor, hamisítatlan spanyol szellemben!

Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

Április 20-21.

Nem túlzás a fesztivál megnevezés, ugyanis hihetetlenül nagyszabású garázsvásár van alakulóban éppen! Wekerlén 65 ház udvara színültig megtelik majd családi ereklyékkel, csecsebecsékkel és különböző kincsekkel.

Bútorok, kisautók, bicajok, gyöngyök és további véget nem érő tárgyarzenál vár, 300-nál is több család jóvoltából. A wekerletelepi házak közötti eligazodáshoz térkép is jár, amin az árusok mellett a helyi vendéglátóipari egységeket is jelzik a látogatóknak.

Asian Streetfood Festival

Április 18-21.

Négynapos ázsiai kulináris élménysorozattal készül a Botellón Terasz április 18-tól: élőzene, ingyenes belépés, tematikus dekoráció és mennyei egzotikus fogások! A fesztiválon részt vevő éttermek listája is magáért beszél: Kicsi Japán, 101 Bistro, Kao Niaw Ping Kai, Ramenka, Wang Mester, Enso, Petrol, Biutea és Sáo!

Aki tehát nem mindennapi ízekre, textúrákra és fűszerekre vágyik, és nem bánja, ha irtó jó zene is kíséri a falatozást, annak irány a Botellón Terasz!

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE!🧭