Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

Ünnepeld meg a Magyar Film Napját: fantasztikus vetítések és élő filmzene vár!

  • Movie Screening
  • Musical performance
  • Classical
4/19/24

Nemsokára itt a Magyar Film Napja, dőlj hátra, és ünnepeld meg a magyar filmszakma örökbecsű klasszikussá vált filmjeivel vagy elgondolkodtató és megrendítő mai alkotásokkal!

Ajánlónk két programját is élőzene kíséri: bámulatos érzés megtapasztalni azt, amikor egy szimfonikus zenekar borzongatóan gyönyörű játéka vagy egy virtuóz zenész dallamai egészítik ki a vásznon történő eseményeket.

Így neveld a sárkányodat film-zene-koncert

Május 25.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon május 25-én a szívszaggatóan kedves és kalandos animációs sikerfilm, az_ Így neveld a sárkányodat_ egy nem mindennapi vetítéséhez csatlakozhatunk. A fiatal főhős vikingfiú, Hablaty, és a megszelídített rettenetes(en aranyos) sárkány történetét ugyanis élőben kíséri majd a Magyar Állami Operaház zenekara!

A szimfonikus zenekar játéka tökéletesen kiegészíti a jelenetek meghitt vagy éppen izgalmakkal színültig töltött pillanatait, felejthetetlen immerzív élményt ígérve mindenkinek.

A Magyar Film Napja a Corvinban

Május 5.

Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Film Napját, ami ugyan április 30-ára esik, de a Corvin Moziban május 5-én ünnepelhetjük. A fővárosi művészmozik idén is elképesztően sok magyar filmmel örvendeztetnek meg, klasszikusok és nagy sikert elérő újdonságok is vászonra kerülnek.

A program a Corvinban reggel 10:30-kor indul gyermekkorunk kedvencével, a Szaffival, de egész nap szemezgethetünk a színes palettáról. A teljesség igénye nélkül: a Moszkva Tér, a Megáll az idő, és zárásnak este nyolctól a Kontroll is a palettán.

A Magyar Film Napja a Kinoban

Április 30.

A Magyar Film Napjának ünneplését a Kino Cafe Art Mozi egy perccel sem tolta tovább: a 2018-ban kijelölt április 30-ai napon meg is nyitják az idei felvonást! A későbbi Corvin Moziban tartandó eseménytől eltérve a Kino aznapi műsorán csak friss magyar filmeket láthatunk.

18:00 órától a Nyersanyag című filmre ülhetünk be, ami a tenni akarás és a zord realitás között feszülő vonalon egyensúlyoz. 20:00 órától a Kálmán-nap és 20:15-től pedig a két szerelmes roma fiú történetét bemutató Keskeny út a boldogság felé című film kerül vászonra.

Némafilmek élőzenével

Április 30.

Még mindig a Magyar Film Napját éltetjük, ez alkalommal az Urániában, némafilmekkel! Február óta különleges programokkal örvendezteti meg a közönséget az Uránia, ennek a záróakkordja lesz április 30-án egy Káel Norbert zongoraművész és Szabó Ádám harmonikaművész játékával kísért némafilmest.

A két vetítésre kerülő film igazi ritkaság. A Munkászubbony című 110 éve született bűnügyi film mellett megtekinthetjük a Dódi karrierje című bohózatot, egyenesen 1915-ből. Mindkét alkotást Bródy István rendezte, és mindkettő Zsitkovszky Béla operatőri munkáját dicséri.

Tokió művészete - filmvetítés és beszélgetés Lázár Marianna japanológussal

Április 30.

A Várkert Bazárt április 30-án felkapja a szél, és egészen Japánig repül benne mindenki! Minden hónap utolsó keddjén ugyanis szakértő által vezetett filmklubra lehet számítani, ami ezúttal a keleti művészet remekeit hozza el nekünk. Szó esik a japán művészet korszakairól, a modernitás és a tradíció kézjegyéről.

A félórás szakértői beszélgetést követően a Tokió művészete című dokumentumfilm kerül levetítésre, ahol négy évszázadnyi művészet elképesztő sokszínűsége és a rohamosan fejlődő ország sajátos világlátása is közelebb kerülhet hozzánk.

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE!🧭