Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

GAB koncertajánlója

  • Pop
  • Jazz
  • Hip-hop
4/24/24

Mai ajánlónkat a friss lemezével bemutatkozó GAB válogatta össze. Az énekes-dalszerző két éve végzett a jazzének tanszakon, dalszerzőként a kezdetektől fogva használ megoldásokat a jazz zenéből, amelyeket pop, R&B hangzással ötvöz. A Magnolia címet viselő projekt elsődleges producere a Wavy kollektívából ismerős Dan Pinto, de megfordul rajta SilkSilver, Don C, egyedi, Goulasch és több hangszeres zenész is.

A válogatásban szerepel saját lemezbemutatója, egy nigériai R&B énekes koncertje és egy open air buli is. 🎙️ 🎺

Magnolia lemezbemutató

Hol: Gödör

Mikor: Április 26.

Mi: A Liszten diplomáztam jazzének szakon, de az egyetem vége felé már megfogalmazódott bennem, hogy nagyon vágyom a kapcsolódásra a hazai hiphop és R'n'B közeg előadóival. Ebből a született ez a lemez és szerettem volna ha a lemezbemutató is ezt tükrözi: jazz zenészek, élőzene, improvizálás, okos rap szövegek, MC-k és DJ-k egy helyen.

Palágyi Ildikó lemezbemutató

Hol: Akvárium

Mikor: Június 7.

Mi: A dátum ugyan még távolinak tűnik ebben a pillanatban, de érdemes megjegyezni. Ildikót a Zeneakadémiáról ismerem és mindig is lenyűgözött minden zenei megnyilvánulása. Nagyon kevesen vagyunk, akik a jazz tanulása után az angol dalszövegekről magyar dalszövegírásra váltanak. A dalai kifinomult ízlésről tanúskodnak, amik a letisztult és kreatív hangzásnak köszönhetően olyan közel engednek magasművészetet és popularitást kedvelőket egyaránt, ami kivételes együttállás.

Delvin (NG) és Kain (HU)

Hol: Turbina

Mikor: Május 25.

Mi: Delvint életemben először egy kiállítás finisszázs eseményén hallottam énekelni. A nigériai származású énekes 2015-ben érkezett Magyarországra. A saját kultúrájának zenei elemeit vegyíti a nyugati hangzásokkal. Őszintén azonnal rajongója lettem, mert egészen kivételes, hogy a nagybetűs R'n'B ilyen minőségben hallható itthon.

SANTSAT

Hol: Szabadkikötő SE

Mikor: Május 18.

Mi: Nagyon tetszik nekem a Santsat szervezésében, hogy hangsúly van fektetve arra, hogy zenekarok is teret kapjanak ezeken az eseményeken a DJ szettek mellett. Tavaly nyáron voltam először ilyen eseményen, ahol akkor a Nagy Emma kvintet kapott teret, nagyon érdekes élmény volt. Ezen az eseményen a Hari Drama fog zenélni. Általában ha ők vannak a fülemben, gyakran beugrik a természetközeli élmény, így ezt nagyon várom.

Örömóda / Ludus Europae

Hol: MERLiN színház

Mikor: Április 30.

Mi: Oláh Krisztián az Európai Unióhoz csatlakozásunk 20. évfordulójára írt egy nagy aparátusú művet, ami 27 résztvevővel kerül bemutatásra. Krisztián a generációnk kiemelkedő zongoristája és zeneszerzője. Egészen különleges hangzása a szerzeményeiben a jazz és a klasszikus zene izgalmas ötvözésében rejlik.

Láthatatlan Tanoda 10! Támogatói buli // Felső Tízezer x Slow village

Hol: Gólya

Mikor: Április 27.

Mi: A Láthatatlan Tanoda iskola előtt álló hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekekkel foglalkozik. Józsefvárosban működnek és a 10 éves szülinapjukat ünneplik ezen az eseményen. Nagyon fontosnak tartom ezeket a társadalmi szerepvállalásokat, hálás vagyok az önkénteseknek érte, és örömmel tölt el ha zenészeket látok ilyen ügyeket képviselni.

Ha elvesztél a programok között, a teljes aktuális buliválasztékért KATT IDE! 🪩🪩