ÖRÖMÓDA | LUDUS EUROPAE

2024-04-30T21:30:00.000Z

2024 május 1-jén ünnepeljük az Európai Unióhoz csatlakozásunk huszadik évfordulóját. Ezt egy egészen különleges és megismételhetetlen éjszakai programmal ünnepeljük meg.

Apr
30

Program

A Jazzfest Budapest szervezői és kurátorai felkérték Oláh Krisztián zongoraművészt, hogy hozzon létre egy különleges művet a csatlakozásunk ünnepére, amely szimbolizálja a helyünket Európában. Krisztián mert nagyot álmodni és egy egészen nagyszabású projektet komponált. A 27 tagországra reflektálva 27 szereplő vesz részt az előadásban. Klasszikus- és jazz-zenészek egyaránt.

– SUB.LAB.PRO The Ensemble

Tíz csatlakozó ország, tíz táncos.

Producer: SeeThrough & SUB.LAB Event Productions

Koncepció és koreográfia: Jenna Jalonen (FIN) és Egyed Bea

– SNÉTBERGER FERENC

– ÖRÖMÓDA

Kolonits Klára

Sturcz Quartet

– LUDUS EUROPAE – ősbemutató

Oláh Krisztián az Európai Unióhoz csatlakozásunk 20. évfordulójára komponált zeneműve.

Harcsa Veronika

Oláh Krisztián

Borbély Mihály

Mácsai Pál

Anasztazia Razvaljajeva

Sturcz Quartet

Subicz Gábor

Szűcs Péter

Mester Dániel

ifj. Oláh Kálmán

Orbán György

Serei Dániel

Magyar Péter

Kristófi Bence

Kórus

Helyszín

Merlin Színház

A 150 éves Budapest igazi meglepetéssel kedveskedik városlakóinak. Tizenkét év után újra életre kel a főváros ikonikus épülete, a Merlin Színház, és új sétány születik a belváros szívében. A november 17-i születésnap alkalmából, egész héten változatos programokkal, bulivillamossal, előadásokkal, koncertekkel és szabadtéri kiállítással ünnepel a város! A Merlin Színház, amely 2011-ben zárta be kapuit, most ismét megnyílik! Az ALT.BP fesztivál keretén belül színházi előadás Udvaros Dorottyával, slam poetry est, kiállítások, beszélgetések várják az ünnepelni vágyókat. (forrás: [welovebudapest.com](https://welovebudapest.com/cikk/2023/10/30/szabadido-november-budapest-szuletesnap-buli-2023-megnyit-a-merlin-szinhaz-varoshaza-passzazs))

Kapcsolódó események