Modern ízek a francia bisztróban: így kápráztat a Cabrio
- Gastronomy
- Wine tasting
Fotó: Szilágyi Bence
Modern európai bisztró jeligére megnyitott a város legújabb gasztroújdonsága, a Cabrio. A Mór24 és a Bar Bizarre csapata közösen álmodta meg a helyet, az ő sokszínűségük tükröződik mindenben, ami az itallapra és az étlapra került.
Gyertek velünk a színfalak mögé, és ismerjétek meg kicsit közelebbről is a következő vacsorátok mögött álló embereket és történeteket!
Fotó: Fülöp András
Baráti kapcsolatokból induló koncepció
A három jóbarát, Tenner Benjamin, Togay Jónás és Szilágyi Bence Bar Bizarre utáni, következő közös gasztrokoncepciója kortárs ízekkel operál. Bár a hely egy francia bisztró stílusában jött létre, műfajilag és ízvilágban is kalandozik az európai kultúra különböző karakterű konyháiban.
Csatlakozott hozzájuk a Mór24 mögött álló Almás Edit és Albrecht Tamás, akikkel beteljesült az igazi Cabrio-élmény. Ők felelősek azért, hogy a közösen megalkotott ételfilozófia alapján létrehozott fogásokat elsőként az étlapra, majd az asztalokra teremtsék.
Fotó: Fülöp András
Dinamikusan megkomponált ízek
Tamás vezeti a konyhát, de mind az öt tulajdonos nagyon fontosnak tartotta, hogy helyi alapanyagokból, szezonálisan készüljenek az ételek a Cabrióban. Bár lesznek mindig visszatérő elemek, és a koncepció sem változik, a fogások mégis folyamatosan alakulnak majd. Akad a menün vegán és vegetáriánus opció is, érdemes mindenre rákérdezni!
Kerültek az étlapra egyébként klasszikus bisztróételek is, mint például a már most elhíresült Kaszinó tojás, amiben a sárgáját a hagyományostól eltérően fetával keverik be, és chiliolajjal leöntve, kaporral tálalják. Az egyik vegán opció például a Sült répa mézzel, mentával, ami ajoblancoval, egy fokhagymás-mandulalisztes szósszal kerül a tányérra. Közönségkedvenc lett még az Égetett zeller carpaccio is, ami élesztős, tejszínes szósszal és dióval alkot harmóniát.
Fotó: Szilágyi Bence
Bar Bizarre-i minőség új irányokkal megspékelve
Natúrborokkal és helyben készített különlegességekkel van tele az itallap, ami mögött Szilágyi Bence kurációja áll. Ezen visszaköszönnek olyan magyarországi pincék borai, mint például a Hummel borászat Villányból, a Kolónia52 a Szent György-hegyről, Homoky Dorka Tokajról, vagy a Barnag pince Balatonfelvidékről. Nemcsak magyar, hanem nemzetközi piacról is gondosan válogatott, francia, spanyol és német természetes borok is kerültek a tételek közé.
Kevert specialitások is elérhetőek a bárban, natúr vermouth-ból készül például a Vermuth & Soda, de többek között Negroni és Cabrio Vodka Tonic is kapható. Az itallapra kerültek még alkoholmentes opciók is, amik mind házon belül készülnek, ilyen például a komlós vagy kamillás kombucha, de készítenek szörpöt is borókabogyóval, lime-mal és fűszerekkel.
Fotó: Szilágyi Bence
Az enteriőr egysége és ellentmondása
A belső térben tükröződik az ételekben is manifesztálódó eklektika és modernizmus, miközben a bisztróstílus a minimalizmussal keveredik. Ehhez az alapítók jóbarátjukat, Bajor Ádám belsőépítészt hívták segítségül, akivel közösen a dekorban is megteremtették a Cabrio esszenciáját.
Ezt színekkel, fényekkel játszadozva és magáért beszélő – többek között Public Posession – poszterekkel érték el, miközben a retro tévé a sarokban folyamatosan közvetít a készülő ételekről.
Fotó: Bálint Bence
Hogyan tovább?
A Cabrio szerdától péntekig a kora esti órákban nyit, szombaton azonban már ebédre is be lehet térni hozzájuk. Erre a napra speciális, csak ilyenkor rendelhető étlapot állítottak össze, ami mindig hoz majd újdonságokat.
A honlapon lehet és érdemes is asztalt foglalni, de walk-in vendégeket is szívesen fogadnak!
Fotó: Bálint Bence
Szerző: Loósz Johanna