MADOKE Kedd Filmklub Almási Tamás: Onódy, a hatvanas évek császára (2023, 60 perc)

2024-05-14T17:00:00.000Z

Almási Tamás, a MADOKE kortárs magyar dokumentumfilmeket bemutató filmklubjában vetítendő alkotása a Rákosi-diktatúrában egyre feljebb kapaszkodó és a Kádár-rendszer első éveiben példátlan befolyásra szert tett vállalkozóról szól, de a mának is üzen.

May
14

Program

A hatvanas évek közepén a kommunista párt elérkezettnek látta az időt, hogy lecsapjon a hazai gazdasági élet néhány kulcsfigurájára, megmutatva országnak-világnak, ki is az úr a háznál. A kirakatper főszerepére Onódy Lajost, a sikeres vendéglátóipari vezetőt szemelték ki. Almási Tamás, a MADOKE kortárs magyar dokumentumfilmeket bemutató filmklubjában vetítendő alkotása a Rákosi-diktatúrában egyre feljebb kapaszkodó és a Kádár-rendszer első éveiben példátlan befolyásra szert tett vállalkozóról szól, de a mának is üzen.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció az alábbi linken lehetséges: https://forms.gle/TYRutqhEAW79wAkm6

Időpont: **május 14., kedd 19:00 **

Helyszín: MáraiKult (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

Helyszín

MáraiKult /Márai Sándor Művelődési Ház

A MáraiKult jelentős beruházással felújított, új, modern belsővel, de klasszikus, reprezentatív termekkel rendelkező közösségi tér. Törekszünk arra, hogy kifejezetten neves, egyedi minőséget hordozó művészekkel és művészeti műhelyekkel dolgozzunk együtt.

Kapcsolódó események