HOBO: Kopaszkutya

2024-08-03T17:00:00.000Z

Augusztus 3-án egy egészen különleges koncert hangjai szállnak majd a Káptalan Kert fái között: egy hányattatott sorsú, betiltott, de végül kultikussá váló film, a 𝙆𝙤𝙥𝙖𝙨𝙯𝙠𝙪𝙩𝙮𝙖 legendásnál is legendásabb sorai kelnek életre a szerző és zenekara előadásában.

Aug
03

Program

Földes Hobo László szavai a Kopaszkutya koncerthez:

"Sok-sok év tartózkodás után meggyőztek, hogy a Kopaszkutya bakelitlemez megjelenését segítsem egy koncerttel. A dolog nem egyszerű, hiszen akkori társaim közül Kőrös József, Póka Egon és Szénich János már nincs közöttünk. A koncertet nagy sikerrel és örömmel lejátszottuk és elhatároztuk, hogy országos turnéra indulunk a Kopaszkutya műsorral.

A filmet nem, de a lemezt 1981-ben betiltották és csak 1993-ban jelent meg. Természetesen nem Egon zenéjével volt bajuk, hiszen egy G-dúr akkord nem lehet reakciós, ám azt máig nem értem, hogy a „Tobacco road” esetében mi lehetett a bajuk, hiszen az „A nyomor szült, az út nevelt...” mondatocska az akkor már javában rothadó kapitalizmust bírálta volna, ha megjelenik.

A „Tortát” pedig az a cukrászati remekmű ihlette, amit a néhai Jancsó Miklós küldött a szintén néhai Aczél György elvtárs születésnapjára, így az ízléstelen „Verem, verem, verem, majd beleszakadok...”, valamint a pofátlan és cinikus „Belülről kirágnám, mint a fát a féreg...” betette a kaput.

Az album, - ha nem is szemétbe- de mélyhűtőbe került és csak a közönség elmaradhatatlan szeretete mentette meg a fagyhaláltól.

Így most, 43 év után A Grund Records gondozásában más hordozón, bakeliten jelent meg.

Idei évben pedig az ország nagyvárosaiban hangzik el: „...És majd tortát eszik minden magyar gyerek...”

Ezt 1980-ban írtam és azóta is Önökkel és mai Társaimmal együtt várjuk, mikor lesz a „MAJD”.

Üdvözlettel Hobo"

...

Földes László - művésznevén Hobo - Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója és énekese, a magyarországi blues egyik úttörője.

Huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl itthon és húsz országban összesen, 50 albumot, 10 könyvet adott ki és számos színpadi mű, monodráma, filmszerep, színházi szerep köthető a nevéhez.

Nagy örömmel üdvözöljük újra a Káptalan Kert színpadán.

HOBO: Kopaszkutya

2024. aug. 3. szombat

KÁPTALAN KERT (Pécs, Káptalan u. 4.)

Kapunyitás: 19:00

Koncertkezdés: 20:00

Jegyinformációk:

Early bird jegyek: 4.990.- Ft

Kedvezményes elővételes jegyek: 5.990.- Ft

Normál jegyek: 6.990.- Ft

Helyszín

Káptalan Kert

KÁPTALAN KERT - koncert, színház, élet, szabadon!

Kapcsolódó események