ELŐADÓEST // MONOLÓG

2024-09-05T17:00:00.000Z

EGRESSY ZOLTÁN: NEM, NEM, KÖSZÖNÖM című monológja GUBÍK ÁGI ELŐADÁSÁBAN

Sep
05

Program

“Nem tudom pontosan felidézni az első alkalmat. Sokáig nem volt gyanús, ismertem régen, járt hozzánk, nem gondoltam semmi rosszra.”

Mióta és miért issza cukor nélkül a kávét a harmincas ügyésznő? Pár perccel korábban elkövetett rettenetes tette utáni megrendítő monológjából ez is kiderül. Beszél a cselekedetéhez vezető útról: egész életét végigkísérő, tizenhárom éves korában kezdődő gyermekkori molesztálásáról, annak feldolgozhatatlanságáról, az ebből fakadó bizonytalanságáról, és az ennek következtében beállt kudarcsorozatról – de szó esik első szerelméről és különös figurákból álló családjáról is.

Egressy monológja egy vallomás. Ülök egy széken és elmesélek valamit nektek. Magamról. Valamit, ami már régóta nyomaszt és meghatározta az életemet. Mert trauma. Mindezt eszköztelenül, egyszerűen, humorral, öniróniával fűszerezve, önsajnálat nélkül.

Helyszín

Nyitott Műhely

A Nyitott Műhely finom hely, sokféle ember tudja magát ott jól érezni, vagyis van, ami ritka és nehéz megteremteni, a helynek szelleme. Ez a szellem, szellemiség nekem nagyon rokonszenves, mert egyszerre jelenti azt, hogy engem érdeklő műsorok vannak, valamint hogy az időnként fölbukkanó pörkölt is rendben. És hogy jó valószínűséggel olyan emberekkel találkozhatom ott, akiknek örülök, és még az sem kizárt, hogy ők nekem. Ritka Budapesten az ilyen nyilvános (nyitott) tér.

Kapcsolódó események