Kökény 50

2025-04-12T17:00:00.000Z

Kökény Attila, Szenes Iván díjas előadóművész, és Rakonczai Viktor, ARTISJUS és EMeRTon-díjas zeneszerző, zenei producer és zongorista az év egyik legnagyobb zenei eseményére készülnek. A két kiváló művész, akik már évek óta sikeresen dolgoznak együtt, 2025. április 12-én nagyszabású koncerttel ünneplik Kökény Attila 50. születésnapját az MVM Dome-ban „Kökény 50” címmel.

Több mint egy évtizede szerves együttműködésben áll Kökény Attila és Rakonczai Viktor. Az általuk létrehozott csodálatos szinergia nemcsak művészi, de emberi szinten is példaértékű. A két tehetséges művész 2011 óta dolgozik együtt, azóta számos slágert és emlékezetes zenei élményt szereztek közönségüknek.

Apr
12

Program

Az Ébredés turné keretén belül egy 14 tagú zenekar kíséretében varázsoltak felejthetetlen zenei élményt a közönségnek. Az elmúlt év során az ország számos pontján megfordultak és elkápráztatták hallgatóságukat.

Az MVM Dome-ban megrendezésre kerülő Kökény 50 koncertet már most érdemes bejelölni a naptárban, mert ez az esemény igazán különleges lesz. A két kiváló előadó olyan vendégeket hív meg közös zenélésre, akik Attila zenei karrierje során meghatározó partnerek voltak, így ez a koncert kötelező program a minőségi magyar zene kedvelőinek!

Helyszín

MVM Dome

Az MVM Dome a 7. legnagyobb fedett rendezvényhelyszín Európában. Befogadóképessége sportesemények és koncertek esetén is lényegesen nagyobb, mint a Budapest Sportarénáé. 20 022 férőhely, 50.000 m2 alapterület, innovatív, változatosan variálható terek, melyek különféle teremsportágak (kézi-, kosár- és röplabda, futsal, jégkorong, tenisz, korcsolya), valamint bizonyos atlétikai, lovas- és motoros versenyek, mobil medencében pedig akár úszóversenyek és vízilabdamérkőzések lebonyolítására is alkalmasak. Az épületbe 6 bejáraton keresztül, 8 mozgólépcső segítségével juthatnak el a nézők az arénatérbe a 3 szinten kialakított átjárható tribünökhöz. Az épület tagolása kívülről az izomrostokra emlékeztet: a kifelé dőlő, ellipszis alapú hasábokra felhelyezett fényszalagok nem csak körbeölelik az épületet, de különféle színekkel, programozott fényjátékokkal az egész épület mozgásba is hozható. Az épület homlokzatán egy kb 600 m2-es kijelző található. A Főbejáratnál impozáns előcsarnok (foyer) érkeznek a vendégek, melyben egy grandiózus, 848 darab kézzel készített üvegcsőből álló függesztett fényinstalláció fogadja a látogatókat. A szabályozható sportvilágítás a legmagasabb fokú világversenyek HDTV-közvetítéseire, valamint a flicker free technológia miatt szuperlassított felvételekre is alkalmas. A világítási rendszer rendezvények, koncertek lebonyolításánál is fontos szerepelt tölt be, alkalmas a nézőtér színhőmérsékletének változtatására, amivel a nézőtér világítása a csarnok átalakítása nélkül, pusztán a világításvezérlésen keresztül, programozott módon képes funkciót váltani. Mindez, ilyen teljesítményű lámpatestek esetében, európai szinten is első és egyedülálló. A nézőtérben egy modern központi kijelző (cube) felel a tájékoztatásért.

Kapcsolódó események