JANELLE MONÁE

2024-08-11T17:00:00.000Z

JANELLE MONÁE többállásos művész, tízszeres Grammy®-jelölt, a New York Times bestsellereinek listájára került szerző, színész és divatikon. Világszerte ismert páratlan stílusáról és látomásos hangjáról, amely az identitás spektrumát ünnepli. A 2018-ban kritikai sikert aratott DIRTY COMPUTER albuma után Monáe nemrégiben kiadta THE AGE OF PLEASURE című albumát 2023 júniusában. Azóta az erősen várt album az ultimátum ünnepléssé vált.

Aug
11

Program

A zene mellett 2023-ban a Critics Choice által a SeeHer-díjjal tüntették ki, és elismerték a Trevor Project Öngyilkosság-megelőzési Advocátusaként. Michelle Obama When We All Vote kezdeményezésének társelnöke, és létrehozta saját kezdeményezését, a Fem the Future-t, amely nemcsak a kreatív embereknek, hanem a társadalomnak is lehetőségeket kíván teremteni. 2022-ben megjelent első könyve, a The Memory Librarian: And Other Stories from Dirty Computer, a New York Times Best-Seller List listáján debütált. Színészként "Cassandra Brand" szerepében szerepelt a Netflix által nagyon várt GLASS ONION: A Knives Out Mystery folytatásban Daniel Craig, Kate Hudson, Kathryn Hahn és Leslie Odom Jr. mellett. Szerepel még a HIDDEN FIGURES című Oscar®-jelölt filmben és a MOONLIGHT című Oscar®-díjas filmben is. Más előző szerepei közé tartozik a HARRIET és a Disney LADY AND THE TRAMP, ahol 'Peg' szerepét játssza, a bölcs pénzérmés menhelyi kutya.

Helyszín

Hajógyári-sziget (Óbudai-sziget)

Az Óbudai-sziget, más néven Hajógyári-sziget a Duna egyik szigete Budapest III. kerületének közigazgatási területén. Óbudaisziget formában Budapest egyik városrésze is. Kedvelt kirándulóhely, ám nagyobb ismertségre nem ezért, hanem az itt 1993 óta minden évben megrendezett Sziget Fesztivál miatt tett szert.

Kapcsolódó események