Rítus és mágia a kortárs képzőművészetben | Artist talk

2024-09-10T16:00:00.000Z
Sep
10

Program

Mi a rítus és mi a mágia? Van-e szerepük a modern társadalmakban? Ha van, milyen szerepet játszanak mindennapi életünkben? Mi köze van eme két fogalomnak a képzőművészethez? A beszélgetés természetesen nem térhet ki a fogalom minden antropológiai sajátosságára vagy variációjára, kifejezetten célunk viszont, hogy rámutassunk arra, mi a köze a rítusnak és a mágiának a mindennapokhoz. Legfőképpen arról szeretnénk beszélni, hogy hogyan jelenik meg mindez a kortárs képzőművészetben, milyen érzelmi, lélektani hatást gyakorol a nézőkre, illetve hogyan befolyásolja az alkotói folyamatot.

A beszélgetést vezeti: K. Horváth Zsolt társadalomtörténész, kritikus

A beszélgetés résztvevői: Bíró Anna képzőművész és Fajgerné Dudás Andrea festő, feleség, feminista, performance művész és anya

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: Szeptember 10., kedd, 18:00

Helyszín: Tér-Kép Galéria (1016 Budapest, Krisztina körút 83-85.)

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

Helyszín

Tér-Kép Galéria

A Tér-Kép Galéria egy kortárs művészeti galéria, ahol helyet kapnak a képzőművészeti alkotások, fotóművészek, szobrászok és az iparművészek kiemelkedő munkái egyaránt. A galéria által képviselt, különböző generációkhoz tartozó művészek tevékenységének közös jellemzője a médiumtól független jelenkori eszme, a pillanat ábrázolása. A galéria alapvető törekvése a kortárs művészet és közönségének összekapcsolása. Célunk egy olyan hely megteremtése, ahol a művészek munkáikat egy professzionális szakmai hátterű kontextusban mutathatják be. Ennek alapját a szakmai partnerekkel és a közönséggel való együttműködés jelenti. A Budavári Önkormányzat új galériája a budai kulturális élet egyik meghatározó színhelyén helyezkedik el a Tabán mozitól egy percre, a Horváth-kert szomszédságában.

Kapcsolódó események