Harsányi Szüret

2024-09-21T07:00:00.000Z

Éld át a szüretelés élményét!

Készen állsz egy felejthetetlen napra, ahol testközelből tapasztalhatod meg a szüreti hagyományokat, mindezt a festői Tokaji borvidék szívében? Szeptember 21-én a Harsányi Pincészet vár mindenkit egy különleges szüreti élményre, ami nem csupán egy hétköznapi esemény, hanem igazi kaland a természet és a bor szerelmeseinek.

Miért érdemes eljönni?

Szüreti élmény első kézből: Fogd meg a metszőollót, és tapasztald meg, milyen a szőlőtőkékről leszedni a Harsányi Furmint szőlőt! Itt nemcsak néző leszel, hanem aktív résztvevője a szüretnek.

Korlátlan borkóstolás: Az egész nap folyamán élvezheted a pincészet kiváló Furmint borát, miközben belekóstolhatsz Tokaj egyedi ízeibe.

Ínycsiklandó ebéd: Szüretelés után egy kiadós, finom ebéd vár, amely tökéletesen kiegészíti a borozást.

Családoknak és baráti társaságoknak egyaránt: Ez az esemény minden korosztály számára nyitott, így akár a családdal, akár barátokkal érkeztek, garantáltan felejthetetlen napotok lesz.

Ne hagyd ki ezt az élményt, ha szereted a jó borokat, a természetet és egy vidám, közösségi programra vágysz. Gyere barátokkal, családdal, vagy akár kollégákkal, és éljétek át együtt a szüret örömét!

Sep
21

Program

8:30: Gyülekező a Retel Vitéz Vendégháznál, transzfer a Harsányi Dűlőbisztróhoz

9:00: Érkezés a Harsányi Dűlőbisztróhoz (transzferrel, vagy egyénileg), pálinkás „jóreggelt”, szüret előtti csipegetés (Zempléni tapas tál, helyi termelői alapanyagokból,kovászos kenyér, friss házi limonádé)

A Harsányi Pincészet dűlőinek és szőlőfajtáinak ismertetése, szüreti eligazítás

10:00: Indulás a szüret helyszínére (gyalogosan vagy traktor platón)

Élményszüretelés korlátlan furmint fogyasztással

12:30: Indulás vissza a Harsányi Dűlőbisztróhoz

Borkóstolóval (3 tétel) egybekötött bőséges ebéd a szorgos szüretelőknek

Ebéd menü, svédasztalról:

- Szuper omlós fokhagymás sült oldalas

- Zöldfűszeres, töltött csirkecomb

- Hagymás tört burgonya

- Coleslaw saláta

- Desszert: almás és meggyes rétes frissen a sütőből

Ebéd után a szüretelt szőlő feldolgozását követhetjük nyomon pincetúra keretében, pezsgő kóstolással.

13:30 Lovas bemutató (az egészség és mozgás érdekében, gondolatok a humánus és fenntartható állattartásról)

15:00 Ben Bori Duó

16:00 ÖKOtanya látogatás (opcionálisan) a fenntarthatóság jegyében

Közben:

DJ Condra szüreti hangulatú zenei aláfestés

Klímasátor: ismeretterjesztő kiadvánnyal, tesztekkel, energiatakarékossági tanácsokkal, házi naperőmű tájékoztatóval, ismeretterjesztő játékokkal, kvízzel várjuk majd az érdeklődőket.

Az este szüreti mulatsággal zárul

Helyszín

Harsányi Pincészet és Dűlőbisztró

Pincészetünk a Tokaji Borvidék szívében, a világhírű Történelmi Kultúrtáj területén helyezkedik el. Ültetvényeink a Megyer-hegy, a Ciróka és a Kútpadka napsütötte lejtőin, valamint a Király-hegy lankáin terülnek el, ahol a természet kedvező adottságai biztosítják boraink kimagasló minőségét. Hagyományos tokaji szőlőfajtáink, a furmint, a sárgamuskotály és a hárslevelű, a kézműves gondoskodás révén kelnek életre. Borainknak minden egyes cseppje mögött a szőlő gondos ápolása és a precíz érlelése áll. Látogass el hozzánk, és tapasztald meg a türelem és szakértelem eredményét palackba zárva!

Kapcsolódó események