Harsányi Szüret
Éld át a szüretelés élményét!
Készen állsz egy felejthetetlen napra, ahol testközelből tapasztalhatod meg a szüreti hagyományokat, mindezt a festői Tokaji borvidék szívében? Szeptember 21-én a Harsányi Pincészet vár mindenkit egy különleges szüreti élményre, ami nem csupán egy hétköznapi esemény, hanem igazi kaland a természet és a bor szerelmeseinek.
Miért érdemes eljönni?
Szüreti élmény első kézből: Fogd meg a metszőollót, és tapasztald meg, milyen a szőlőtőkékről leszedni a Harsányi Furmint szőlőt! Itt nemcsak néző leszel, hanem aktív résztvevője a szüretnek.
Korlátlan borkóstolás: Az egész nap folyamán élvezheted a pincészet kiváló Furmint borát, miközben belekóstolhatsz Tokaj egyedi ízeibe.
Ínycsiklandó ebéd: Szüretelés után egy kiadós, finom ebéd vár, amely tökéletesen kiegészíti a borozást.
Családoknak és baráti társaságoknak egyaránt: Ez az esemény minden korosztály számára nyitott, így akár a családdal, akár barátokkal érkeztek, garantáltan felejthetetlen napotok lesz.
Ne hagyd ki ezt az élményt, ha szereted a jó borokat, a természetet és egy vidám, közösségi programra vágysz. Gyere barátokkal, családdal, vagy akár kollégákkal, és éljétek át együtt a szüret örömét!

Program
8:30: Gyülekező a Retel Vitéz Vendégháznál, transzfer a Harsányi Dűlőbisztróhoz
9:00: Érkezés a Harsányi Dűlőbisztróhoz (transzferrel, vagy egyénileg), pálinkás „jóreggelt”, szüret előtti csipegetés (Zempléni tapas tál, helyi termelői alapanyagokból,kovászos kenyér, friss házi limonádé)
A Harsányi Pincészet dűlőinek és szőlőfajtáinak ismertetése, szüreti eligazítás
10:00: Indulás a szüret helyszínére (gyalogosan vagy traktor platón)
Élményszüretelés korlátlan furmint fogyasztással
12:30: Indulás vissza a Harsányi Dűlőbisztróhoz
Borkóstolóval (3 tétel) egybekötött bőséges ebéd a szorgos szüretelőknek
Ebéd menü, svédasztalról:
- Szuper omlós fokhagymás sült oldalas
- Zöldfűszeres, töltött csirkecomb
- Hagymás tört burgonya
- Coleslaw saláta
- Desszert: almás és meggyes rétes frissen a sütőből
Ebéd után a szüretelt szőlő feldolgozását követhetjük nyomon pincetúra keretében, pezsgő kóstolással.
13:30 Lovas bemutató (az egészség és mozgás érdekében, gondolatok a humánus és fenntartható állattartásról)
15:00 Ben Bori Duó
16:00 ÖKOtanya látogatás (opcionálisan) a fenntarthatóság jegyében
Közben:
DJ Condra szüreti hangulatú zenei aláfestés
Klímasátor: ismeretterjesztő kiadvánnyal, tesztekkel, energiatakarékossági tanácsokkal, házi naperőmű tájékoztatóval, ismeretterjesztő játékokkal, kvízzel várjuk majd az érdeklődőket.
Az este szüreti mulatsággal zárul
Harsányi Pincészet és Dűlőbisztró
Pincészetünk a Tokaji Borvidék szívében, a világhírű Történelmi Kultúrtáj területén helyezkedik el. Ültetvényeink a Megyer-hegy, a Ciróka és a Kútpadka napsütötte lejtőin, valamint a Király-hegy lankáin terülnek el, ahol a természet kedvező adottságai biztosítják boraink kimagasló minőségét. Hagyományos tokaji szőlőfajtáink, a furmint, a sárgamuskotály és a hárslevelű, a kézműves gondoskodás révén kelnek életre. Borainknak minden egyes cseppje mögött a szőlő gondos ápolása és a precíz érlelése áll. Látogass el hozzánk, és tapasztald meg a türelem és szakértelem eredményét palackba zárva!