Fermented Goods⎢Vacsoraest Farkas Fruzsina, a Green Sommelier italpárosításaival

2024-12-05T18:00:00.000Z  -  2024-12-08T22:00:00.000Z

Fermentálás, fenntarthatóság, egészséges ételek. Várunk Benneteket az emeleten december 5. és december 8. között, hogy megmutassuk, jókat lehet enni is és inni is élvezettel, tudatosan és egészségesen!

Dec
05
-
Dec
08

Program

Fermentálás, fenntarthatóság, egészséges ételek. A csúcsgasztronómiában jártas vendégeinknek aligha kell magyarázni a fermentálás fogalmát.

Farkas Fruzsinát, a green sommelier-ként ismert független szakértőt hívtuk meg erre a különleges és egyben egészséges vacsora közös megálmodására.

Singlár Dániel head chef és Kelemen Áron executive chef egy szezonalitást kiemelten szem előtt tartó ötfogásos menüsort alkotott meg erre az estére. Fruzsina a natúr juice-okat, míg sommelier-nk, Grezsu Dániel gondosan szelektált natúr borsort párosít a tételek mellé.

Várunk Benneteket az emeleten december 5. és december 8. között, hogy megmutassuk, jókat lehet enni is és inni is élvezettel, tudatosan és egészségesen!

MENU

∽ Konfitált Csicsóka, Créme Fraîche, Vízikefír, Karamellizált Dió, Szárított Tojássárgája (V,G)

∽ Natúr Juice: Must, Pirított Mandula, Vargánya, Só

∽ Natúrbor: Turay Generosa Brut Pezsgő 2021 Neszmély

∽ Ördöghal Ceviche, Sencha Kombucha, Sütőtök, Kéksajt (G,L)

∽ Natúr Juice: Sáfrányos Gyömbérsör

∽ Natúrbor: Páger Rajnai Rizling 2022 Mátra

∽ Préselt Liba, Savanyított Birsalma, Cékla, Káposzta (L,G)

∽ Natúr Juice: Csipkebogyó Kombucha, Galagonya, Méz

∽ Natúrbor: Grál Borpince Amfóra Kadarka 2022 Tolna

∽ Bárány Birria Taco, Savanyított Zöldségek, Rozmaring, Marinált Rókagomba (L,G)

∽ Natúr Juice: Fekete Berkenye, Fekete Ribizli, Cékla, Rozmaring

∽ Natúrbor: Jakab Syrah 2021 Badacsony

∽ Mandulás Tiramisu, Kávés Kombucha (V)

∽ Natúrbor: Sziegl Hársfás-út Kékfrankos 2020 Hajós

RESERVATION

Az esemény előzetes regisztrációhoz és a részvételi díj teljesítéséhez kötött - további információk és regisztráció: [email protected]

A tárgyban kérjük jelöljétek, hogy ‘FERMENTÁLÁS’.

Helyszín

Balagan

Kifinomult társalgó, közel-keleti impressziók, személyes improvizációk a bárpultban. Kortárs, izraeli látványkonyha kelet-európai fűszerezéssel, országhatárokon átívelő étlappal, megosztásra szánt fogásokkal. Bárélet új szintre emelve, a Mazel Tov emeletén: ez a BALAGAN! 

Kapcsolódó események