THUMPASAURUS (US) / Muriel // A38 Hajó

2023-06-08T17:00:00.000Z

A Thumpasaurus egy őrült öttagú punk/funk banda Los Angelesből. A zenekar ihletet merít a heavy metalból, a free jazzből, a színházból és sok másból. Ez az állatos rajzfilmjükkel, a fehér overáljukkal együtt excentrikus élő showban áll össze.

Jun
08

Program

THUMPASAURUS (US)

ELSŐ EPIZÓD: AZ ELEJÉBEN DOBOGÁS VOLT

Kezdetben dobogás volt… Az Univerzum ősi groovja. A dobogás mindenen keresztüldöngetett. Kezdetben a groove harmónia volt, a harmónia pedig groove, és ez jó volt így.

A Thumpasaurus már jóval az emberek kora előtt bejárta a Földet, és a kozmoszt szolgálta a Thump (dobogás) tanítóiként. A dobogás minden lényen átjárt, és a Thumpasarus segített elosztani titkos bölcsességét minden érző és nem érző lény között. Jó volt. Ahogy telt az idő, és a Föld ingadozott a nagy béke és a nagy nyugtalanság időszakai között, a Thumpasaurus fenyegetést jelentett a gonosz növekvő erői számára – akik a konzumerizmus elsődleges motivációjából táplálkozva igyekeztek kiiktatni a Thumpasaurust. A fajok megmentése és az univerzum jóságának védelme érdekében a Thumpasaurus az űridő szélére menekült a Földről – bár a Thumpasaurus megesküdött, hogy visszatér a Földre, mint az újjáébredés korának hírnöke. A Föld és lényei kozmikus tudatának megnyilvánulásának adott utolsó ajándékukban a Thumpasaurus lejegyezte a Thump titkait egy kéziratba, és egy szent TITKOS helyre (az Appalache-hegységbe) temették el abban a reményben, hogy A Thump túlélné, és a jövő nemzedékei javára válna boldogsággal, szeretettel és dobogással. Ahogy az épületek homokká, az emlékek pedig porrá változtak, úgy változott a Thumpasaurus ősi emlékké is, és velük együtt eltűnt Thump filozófiája is.

MURIEL

Az önmagát „roots-pop-rock” zenekarként aposztrofáló Muriel zenekart 2013-ban alapította Méhes Adrián, Jobbágy Bence, Tálas Áron és Szeifert „Jason” Bálint. Első, „Muriel” című lemezük 2014-ben jelent meg, melyről a „Low” az „11 Million Miles” és a „She’s Insaint” című dalokat rendszeresen játszotta az Mr2 Petőfi Rádió.

A zenekar 2020-ban bejelentette visszavonulását, azonban 2022-ben visszatértek egy teltházas koncerttel a Metro Klubban.

A közönség pozitív reakcióin felbátorodva 2022 decemberében megjelent a „Körbeér” című EP három magyar nyelvű dallal.

A zenekar jelenleg aktívan koncertezik, és folyamatosan dolgozik a következő, teljes egészében magyar nyelvű nagylemezének dalain.

Az újjáalakulás mindenféle kötöttségek nélküli döntés volt a zenekar részéről, de a koncertek hangulatából és az új dalokra adott reakciókból úgy ítéltük meg, hogy van értelme folytatni. Van sok-sok olyan ember Magyarországon, aki igényli ezt a fajta zenét. A régebbi dalok Youtube-os hallgatottsága, és az új dalok iránti érdeklődés miatt úgy érezzük, a közönségünknek szüksége van a Murielre, és mi a világért sem szeretnénk őket cserben hagyni

Helyszín

A38 Hajó

A szénbányászó hajóból átakalított A38 simán Budapest legizgibb szpotja. A hajó gyomra lassan 20 éve ad otthont az élő- és elektronikus zene széles palettájának, teltháznál pedig bőven érezni, ahogy a bulizók ütemes mozgása hullámokat csap a Dunában. Külföldi fellépők is gyakran emlegetik fel utólag, mint kedvenc klubjukat.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.