PLATON KARATAEV

2023-08-23T17:30:00.000Z

A Lev Tolsztoj karakterről elnevezett Platon Karataev 2016-ban alakult.

A magyar indie kvartett zenéjével a lét magjában bolyong, paradoxonokon keresztül keresi a válaszokat, kérdéseket atomi szinten megfigyelve vagy csillagászati ​​szempontból szemléli.

Aug
23

Program

A For Her’s (2017) azonnali sikere után a banda fokozatosan eltávolodott az akusztikus hangzástól. A nehezebb hangszerelésű Atoms (2020) arra összpontosít, hogy a leguniverzálisabb, de a legszemélyesebb szinten beszéljen. Album kulcseleme a katarzis. Az új lemez, a Partért kiáltó tovább merül a kollektív tudatalattiban.

Az elmúlt négy évben Platon Karataev nemcsak helyi szinten kapott figyelmet, hanem nemzetközileg is elismert volt, több mint 5 millió stream-el a Spotifyon, főleg az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból és Németországból. Három különböző német turné mellett a zenekar már fellépett olyan jelentős fesztiválokon, mint a Sziget, a Reeperbahn, a Zandari Festa Seoul, a Moscow Music Week és a Liverpool Sound City.

Helyszín

Klebelsberg Kultúrkúria

A Klebelsberg Kultúrkúria a II. kerületi, budai hegyek által körülölelt festői környezetben fekszik, a hajdani Klebelsberg-birtokhoz tartozó területen. A 2005 nyarán megnyitott intézmény különleges építészeti megoldásait a régi kúriaépület ihlette, mely a felújítást követően megőrizte klasszicista vonásait, s a korábbi Klebelsberg-iskolák egyike is eredeti stílusában áll. A különböző anyagok (terméskő, fém, tégla, beton) alkalmazása az épület új szárnyában már a kortárs építészet formavilágát tükrözi. A Kultúrkúria folyosóin rámpák könnyítik a mozgássérültek közlekedését. A múlt és jelen közötti harmonikus kapcsolat nemcsak az épületre, hanem a Kultúrkúria felvállalt művészeti koncepciójára is vonatkozik. Klasszikus dráma és modern zenés színház (modern opera); néptánc és kortárs táncművészet; komolyzene és nívós könnyűzene; kortárs egyéni és csoportos képző-és iparművészeti kiállítások és fotóművészek tárlatai. E kategóriák látszólag különböző művészeti ágakhoz tartoznak, valójában azonban egy tőből fakadnak, így programkínálatunkban mindezek ötvözetére törekszünk. Intézményünk egyéb értékek közvetítését is felvállalja, így a határon túli kulturális kapcsolatok ápolásán túl nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos gondolkodás jegyében született programok szervezésére is.

Kapcsolódó események