Recirquel: Solus Amor

2023-12-20T18:00:00.000Z  -  2024-05-21T17:00:00.000Z

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Dec
20
-
May
21

Program

Néhány évvel ezelőtt Budapesten született meg az új műfaj: Vági Bence és világjáró újcirkusz-társulata, a Recirquel munkáit külföldi kritikusok sorolták be először a cirque danse általuk feltalált zsánerébe. Az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc találkozása hibrid elegyet hoz létre a színpadon: az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Non Solus és a My Land nemzetközi sikere után a trilógia harmadik pillére a Solus Amor, amely az univerzumot összetartó érzésről, a szeretetről mesél. A szeretetmise zeneszerzője Szirtes Edina, a különleges látvány és az egyedi hangzásvilág megteremtését létrehozó csapatban együttműködött Terjék Gábor sound designer, Klimó Péter, aki a bámulatos díszletet jegyzi, és Kasza Emese jelmeztervező. Az előadás különleges „fellépője” a világhírű dél-afrikai bábművész, Janni Younge által tervezett medvebáb: Vági Bence rendezésében az artisták és táncosok együtt mozognak a monumentális, élethű lénnyel.

A bemutató a Recirquellel közös programként a Müpa szervezésében valósult meg.

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy a Recirquel szeptember 13-17-e közötti Solus Amor előadásait sérülés miatt új időpontokban, 2024. januárjában tartjuk meg.

Az elmaradó előadásokat a következőek szerint pótoljuk:

2023. szeptember 13. helyett 2024. január 8.

2023. szeptember 14. helyett 2024. január 16.

2023. szeptember 15. helyett 2024. január 17.

2023. szeptember 16. helyett 2024. január 23.

2023. szeptember 17. helyett 2024. január 24.

A megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új időpontra, vagy legkésőbb az előadás eredeti dátumáig visszaválthatók online vagy személyesen a Müpa állandó jegypénztárában.

Megértéseteket, együttműködéseket köszönjük!

Helyszín

Müpa Budapest

A Müpa Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye, ami egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs-, könnyű-, jazz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.