Harmatozzatok égi magasok - Felföldi karácsonyi népdalok

2023-12-02T16:00:00.000Z

Méry Rebeka Junior Prima Díjas népi énekes-előadóművész karácsonyi koncertje

Dec
02

Program

Méry Rebeka Junior Prima Díjas népi énekes-előadóművész karácsonyi koncertje

A műsor a felföldi népzenei tájegység (szlovákiai magyarság és Észak-Magyarország) területein gyűjtött adventi és karácsonyi népénekekből és népdalokból merítkezik.

"Harmatozzatok egek onnan felülről - Rorate caeli de super " - ahogyan az adventi hajnali misék éneke szól, kezdjük zenei műsorunkat is. Az adventi időszakkal, advent első vasárnapjával kezdődik meg az új egyházi év is. Ebben az időszakban számos népének ismert, ami már a karácsonyi ünnepre hangolódást készíti elő lelkünkben. A vallásos zenei anyagből érkezünk meg a pásztorhagyományok világába, ugyanis karácsonyi ünnepkörünk gazdag betlehemes, mendikálós népdalokban és táncdallamokban is. Az énekes zenei anyagot a felföldi hagyományban használt jellegzetes hangszerelés színesíteni: hegedű, duda, citera, palóc furulya. A műsorban számos felföldi gyűjtésből merítkező instrumentális dallam is hallható majd.

KÖZREMŰKÖDIK:

MÉRY REBEKA - ének, citera

TAKÁCS BORBÁLA - hegedű

KONRÁD VIKTOR - palóc furulya, duda

Az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/vBswSAJU1XXnJgq28

Időpont: 2023. december 02. szombat 17:00

Helyszín: MáraiKult (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

Helyszín

MáraiKult /Márai Sándor Művelődési Ház

A MáraiKult jelentős beruházással felújított, új, modern belsővel, de klasszikus, reprezentatív termekkel rendelkező közösségi tér. Törekszünk arra, hogy kifejezetten neves, egyedi minőséget hordozó művészekkel és művészeti műhelyekkel dolgozzunk együtt.

Kapcsolódó események