Nyolc hegy

2023-11-22T17:00:00.000Z

színes, feliratos, olasz-belga-francia film, 147’, 2022

Nov
22

Program

rendezte: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

szereplők: Luca Marinelli, Alessandro Borghi

***16 éven aluliak számára nem ajánlott!***

Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2022:

A zsűri díja

A hindu mitológia szerint nyolc hegy határolja a világot, amelynek a közepén egy óriási kilencedik hegy áll. Akkor találunk rá a boldogságra, ha a középső hatalmas hegyen éljük le az életünket, vagy ha beutazzuk a többi nyolcat? A két tizenéves, Pietro és Bruno együtt töltik a nyarakat a Dolomitokban, ősszel Pietro hazamegy Torinóba, a zsúfolt nagyvárosba, Bruno viszont marad a hegyek között, a falujában. A két fiú között nagyon mély gyerekbarátság szövődik, ami viszont megszakad a tinédzser évek alatt. Pietro felnőttként keresi a helyét, bejárja a világot, míg Bruno szülőfalujában próbál boldogulni, ahol egy évszázados hagyományok alapján működő gazdaságot működtet. Csaknem húsz év után találkoznak újra, és most jobban egymásra vannak utalva, mint bármikor a korábbi életükben.

Az Alabama és Monroe, valamint a Csodálatos fiú rendezője ezúttal lenyűgöző olasz tájakra kalauzol, hogy egy évtizedeken átívelő barátságot mutasson meg. A Nyolc hegy Paolo Cognetti hazánkban is kiadott, nagy sikerű regényéből készült filmadaptáció, amely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri díját nyerte.

********************************************************************

VETÍTÉS IDŐPONTJA:

november 22. szerda 18:00

Jegyár: 1,900 Ft

A jegyek nem helyre szólnak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Ajtónyitás kb. 5 perccel vetítés előtt.

Jegyek kaphatók:

1) A helyszínen minden nap 17:00-21:00 óra közt

A lefoglalt jegyeket legkésőbb a VETÍTÉS ELŐTT 30 PERCCEL kérjük átvenni, köszi!

Helyszín

Bem Mozi

2016 januárjában újraindul a filmvetítés a 108 éves Bem Moziban, méghozzá Magyarországon eddig ismeretlen módon: kult és klasszikus filmek mozijaként (nem árt!), vagy ahogy a művelt francia mondja (ha tud angolul): "repertory cinema"-ként.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.