Platon Karataev, Hegedűs Józsi és a Vadvirág Együttes

2024-02-03T19:00:00.000Z

A Napkötöző lemez bemutatása előtti utolsó budapesti koncertje a Platon Karataev zenekarnak! Lesznek új dalok a hamarosan érkező albumről, valamint régiek, amik most egy ideig búcsúznak a műsortól.

Feb
03

Program

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar 2016-ban alakult, Budapesten. Magyarországon telt házas koncerteken játszottak már az Akváriumban, a MÜPÁban és az A38 Hajón is, míg külföldön felléptek többek között a Roadburn, a Reeperbahn, a Eurosonic és a Liverpool Sound City fesztiválokon. Első lemezünk, a For Her (2017) a nemzetközi térképre is feltette a zenekart, dalaikat azóta is több milliószor stream-elték a világ minden tájáról.

Az együttes második, Atoms (2020) c. lemezével ellépett az addigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé. Az album a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. Ezen a spirálon kering tovább az együttes tavaly januárban megjelent, ‘Partért kiáltó’ c. lemeze, mely a víz, a hegy és az erdő szemével néz az emberre, és tovább bolyong a létezés magja körül. A Partért kiáltó tavaly az Artisjus összesítése szerint a kritikusok egyik kedvenc lemeze volt, emellett Fonogram-díjjal is jutalmazta a szakma. A zenekar következő, Napkötöző c. nagylemeze 2024 tavaszán érkezik.

Helyszín

A38 Hajó

A szénbányászó hajóból átakalított A38 simán Budapest legizgibb szpotja. A hajó gyomra lassan 20 éve ad otthont az élő- és elektronikus zene széles palettájának, teltháznál pedig bőven érezni, ahogy a bulizók ütemes mozgása hullámokat csap a Dunában. Külföldi fellépők is gyakran emlegetik fel utólag, mint kedvenc klubjukat.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események