Lara Fabian

2024-04-30T16:30:00.000Z

Horváth Roland, a Koncertpromo tulajdonosa és ügyvezetője, így nyilatkozott a koncertről: "Rendkívül örülünk, hogy utolsó pillanatban sikerült bekerülnünk Lara Fabian turnéjába. Ez a koncert nem csak egy zenei esemény, hanem egy igazi kulturális élmény lesz mindannyiunk számára, mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy másodjá ra hozhatjuk Magyarországra."

Apr
30

Program

Lara Fabian nemzetközi szinten ünnepelt művész, aki túlmutat egy tipikus popénekesnő határain. Belga-kanadai származása és sokoldalú tehetsége révén hódította meg a világot, több mint 20 millió eladott albummal büszkélkedhet. Az élet és a zene szeretetét több nyelven – köztük olaszul, franciául, angolul és spanyolul – énekli el, amelyek közvetítik bensőséges érzéseit és üzeneteit. Lara inspiráló pályafutása során elnyert több tucat díj és jelölés, valamint különféle világturnék tükrözik zenei sokszínűségét és tartós hatását a popkultúrában.

Helyszín

MVM Dome

Az MVM Dome a 7. legnagyobb fedett rendezvényhelyszín Európában. Befogadóképessége sportesemények és koncertek esetén is lényegesen nagyobb, mint a Budapest Sportarénáé. 20 022 férőhely, 50.000 m2 alapterület, innovatív, változatosan variálható terek, melyek különféle teremsportágak (kézi-, kosár- és röplabda, futsal, jégkorong, tenisz, korcsolya), valamint bizonyos atlétikai, lovas- és motoros versenyek, mobil medencében pedig akár úszóversenyek és vízilabdamérkőzések lebonyolítására is alkalmasak. Az épületbe 6 bejáraton keresztül, 8 mozgólépcső segítségével juthatnak el a nézők az arénatérbe a 3 szinten kialakított átjárható tribünökhöz. Az épület tagolása kívülről az izomrostokra emlékeztet: a kifelé dőlő, ellipszis alapú hasábokra felhelyezett fényszalagok nem csak körbeölelik az épületet, de különféle színekkel, programozott fényjátékokkal az egész épület mozgásba is hozható. Az épület homlokzatán egy kb 600 m2-es kijelző található. A Főbejáratnál impozáns előcsarnok (foyer) érkeznek a vendégek, melyben egy grandiózus, 848 darab kézzel készített üvegcsőből álló függesztett fényinstalláció fogadja a látogatókat. A szabályozható sportvilágítás a legmagasabb fokú világversenyek HDTV-közvetítéseire, valamint a flicker free technológia miatt szuperlassított felvételekre is alkalmas. A világítási rendszer rendezvények, koncertek lebonyolításánál is fontos szerepelt tölt be, alkalmas a nézőtér színhőmérsékletének változtatására, amivel a nézőtér világítása a csarnok átalakítása nélkül, pusztán a világításvezérlésen keresztül, programozott módon képes funkciót váltani. Mindez, ilyen teljesítményű lámpatestek esetében, európai szinten is első és egyedülálló. A nézőtérben egy modern központi kijelző (cube) felel a tájékoztatásért.

Kapcsolódó események