Vágtázó Csodaszarvas

2024-03-02T18:30:00.000Z

Grandpierre Atilla a Vágtázó Halottkémek 2001-es megszűnése után 2005-ben folytatta a sámán-punk gyökereinek keresését, és Vágtázó Csodaszarvas néven a bartóki eredeti népzenét kutatva jutott el oda, hogy az ősi eurázsiai puszta mágikus népzenéje kezdte játszani a népzene, a világzene és a jazz világából érkező zenésztársakkal.

Mar
02

Program

A kozmikus, extatikus, őserejű koncertekkel és lemezekkel (Tiszta Forrás - 2006, Végtelen Ázsia! - 2008, Csillaglovaglás - 2011, Örömtüzek a világ tetején - 2017) jelentkező Vágtázó Csodaszarvas senkihez sem fogható módon, eredetien, elemi erővel játssza az ősi magyar és eurázsiai népzenét. Friss és eleven megszólalás jellemzi, mesterkéltség nélküli, elképesztő energiájú koncertélményt ad, „felébreszti a lelkünk mélyén őrzött ősi, végtelen szabadságot.”

Grandpierre Atillát ősi magyar és eurázsiai hangszereken játszó kilenc virtuóz röpíti transzba, „hipnotikus előadásmódja rendkívüli eseménnyé teszi koncertjeiket, amelyek egész életre szóló, meghatározó élményt adva nyitnak kaput egy teljesebb világba.” A 2009-ben újraindult Vágtázó Halottkémeket már láthattuk a Zene Háza színpadán, itt az idő, hogy annak akusztikus megszólalású rokonzenekarát is hallhassuk az üvegfalak közti nagyteremben.

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kapcsolódó események