MUZIKÁLIS BESTIÁK-TÜNDÉRTÁNC

2024-05-08T17:00:00.000Z

BŐSZE ÁDÁM

May
08

Program

A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk a zenetörténész legújabb, kilencrészes sorozatában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadakról, tüneményes jelenségekről. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek.

Amilyen hirtelen bukkan elő, olyan sebesen tűnik el. Ha a patak partján fiatal nő alakjában jelenik meg, az erdő közepén tarka lepke képét öltheti. Ő a tündér, a többnyire jóságos leányzó, aki nem csupán az óvatlan hajósok képzeletét, hanem a 19. századi művészek fantáziavilágát is képes volt elrabolni. Bősze Ádám következő előadásában a zenetörténet legnépszerűbb tündéreit mutatja be a közönségnek, azokat a lényeket, akik akár névvel, akár név nélkül, de vibráló fénnyel vonták be a romantika nyári éjeit.

Helyszín

IH - SZEGEDI RENDEZVÉNY- ÉS MÉDIAKÖZPONT

2008. szeptemberében nyitotta meg kapuit a teljesen felújított IH Rendezvényközpont. A volt Ifjúsági Ház a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő modern szórakoztató és rendezvényközponttá alakult és sokszínű programkínálatával hamarosan a szegediek közkedvelt találkozóhelyévé vált.

Kapcsolódó események