KONCERT // LOVE OF FATE

2024-02-27T18:00:00.000Z

AMOR FATI

“Az amor fati formáció anyaga életigenlő vallomás a zene szeretetéről, érzelmekről, zenei otthonosságról, és mindezek összefonódásáról. A lemezük 2023 decemberében jelent meg, címe szójáték az énekes nevével, ugyanakkor tükrözi azt a tudatosságot, amely az egész lemezt jellemzi. A lemezen négy nyelv szólal meg a magyaron kívül, a velünk élő, ránk leginkább ható etnikumoké. Ezek a népek sok száz éve formálják a magyar kultúrát és zenét, így a lemezen szerepelnek török, román, cigány, valamint horvát dalok is. Az autentikus magyar népzene mellett versmegzenésítés, világzene, énekelt mese is hallható a lemezen.

Feb
27

Program

“Szalay Fatima első szólólemeze az év legizgalmasabb népzenei hangzóanyaga. Az énekesnőnek nagy jövő jósolható és végre egy zenekar, amelynek tagjai messziről kerülik a sémákat.” Liber Endre, Hangvető

Szalay Fatima – voice/ének

Danhauser Pál – violin/hegedű

Bálint László Domonkos – viola/brácsa

Tóth Máté – double bass/nagybőgő

Szlama László – koboz

Avas Bendegúz – klarinét

Jegyek a helyszínen kaphatók. Helyfoglalás érkezési sorrendben!

Helyszín

Nyitott Műhely

A Nyitott Műhely finom hely, sokféle ember tudja magát ott jól érezni, vagyis van, ami ritka és nehéz megteremteni, a helynek szelleme. Ez a szellem, szellemiség nekem nagyon rokonszenves, mert egyszerre jelenti azt, hogy engem érdeklő műsorok vannak, valamint hogy az időnként fölbukkanó pörkölt is rendben. És hogy jó valószínűséggel olyan emberekkel találkozhatom ott, akiknek örülök, és még az sem kizárt, hogy ők nekem. Ritka Budapesten az ilyen nyilvános (nyitott) tér.

Kapcsolódó események