Within Temptation

2024-10-18T17:00:00.000Z

A Within Temptation egy holland együttes. A csapatot 1996-ban alapította Sharon den Adel énekesnő, és a gitáros Robert Westerholt. Zenéjüket leginkább gothic metalként lehet azonosítani, bár Sharon den Adel egy interjúban szimfonikus rocknak nevezte az együttes zenei irányát.

Oct
18

Program

Különleges és látványos élményekkel várja 2024-ben a közönséget a Within Temptation: a kontinens egyik legsikeresebb metal zenekara ma hirdette meg Bleed Out című jövő évi turnéját, ami az Egyesült Királyságot és Európát érinti. Az egy év múlva induló koncertsorozat a holland szimfonikus metal csapat friss, szintén Bleed Out című lemezét mutatja majd be. Budapestre 2024. október 18-án érkeznek, a Barba Negrában lépnek majd fel.

Ez a turné lesz az első nagyszabású élő produkciója a Within Temptationnek a 2022-es Worlds Collide turné óta, ahol az Evanescence-szel közösen járták be Európát. Magyarország akkor kimaradt a sorból, ezúttal azonban a Barba Negrában térnek majd vissza.

A turné tárgya, a Bleed Out nagylemez most október 20-án jelenik majd meg. Sharon den Adel, a zenekar énekesnője azt is kiemelte, hogy a koncertek nem csak a Within Temptation nyolcadik nagylemezéről szólnak majd, hanem “megerősítésről” (empowerment) is: a koncertekre kilátogatók megtapasztalhatják az a tüzet és szenvedélyt, ami a zenekart élőben jellemzi. Az albumhoz tartozó legutóbbi kislemez a Ritual, ami szeptember végén jelent meg, és itt meghallgatható.

Kapcsolódó események