Szvetelszky Zsuzsa

2024-05-07T16:00:00.000Z

Hogyan hozhatjuk rendbe elromlott kapcsolatainkat és közösségeinket?

May
07

Program

Hihetetlenül aktuális és mindannyiunkat érintő témával érkezik vissza a Mentorháló színpadára Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus, aki 2022-ben már nagysikerű előadást tartott Szegeden a Mentorháló vendégeként.

Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus május 7-i előadása arról szól, hogyan állítsuk helyre, gondoljuk újra, javítsuk meg vagy akár engedjük el megromlott kapcsolatainkat.

Az előadás címe: Repair - Hogyan hozhatjuk rendbe elromlott tárgyainkat, kapcsolatainkat és közösségeinket?

Az előadás időpontja: 2024. május 7. kedd 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Vendégünk: Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus, egyetemi oktató, kommunikációs szakértő

Repair - az angol kifejezés magyarul ezt jelenti: javít/megjavít, rendbe hoz, orvosol. Mindenre használhatjuk, ami kijavítható, megjavítható, rendbe hozható.

A Repair c. előadás középpontjában a fejlett világ egyik legégetőbb problémája, az élet minden területén tapasztalható pazarlás áll.

„Egyre többen látják úgy, hogy a 21. századra félresiklottak a dolgok. A gazdasági és technológiai fejlődés eredményeképpen kialakult az eldobható termékek köré épülő társadalom, mindez pedig összefügg az egyenlőtlenséggel, a klímaválsággal és a természeti katasztrófákkal is.

A tönkrement eszközök, emberi kapcsolatok vagy akár egész rendszerek kidobása helyett érdemes lenne megfontolni a rendbe hozás lehetőségét – tanácsolja Szvetelszky Zsuzsanna.

Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus előadása ezen az estén az emberi kapcsolatainkra koncentrál: arról szól, hogyan állítsuk helyre, gondoljuk újra, javítsuk meg vagy akár engedjük el a kapcsolatainkat. Hiszen a jó kapcsolat erőforrás is: nem érdemes az első apró konfliktusnál lezárni vagy lecserélni.

Ám hogyan dönthetjük el, hogy megjavítható-e a sérült viszony? Nem kell megvárni a bajt: az előadás arra is választ ad, miképpen tarthatjuk karban kapcsolatainkat - hiszen, ahogy Irvin D. Yalom amerikai pszichiáter vallja: lehetetlen új régi barátokra szert tenni.

Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, kommunikációs szakértő, az MTA TK "Lendület" Research Center for Educational and Network Studies kutatócsoport tudományos munkatársa, a LINK-Group hálózatkutató központ tagja, az informális hálózatok és a vállalati kommunikáció szakértője.

Szvetelszky Zsuzsanna 2022-ben a Mentorháló közönsége előtt már bizonyította, milyen szuper előadó! Mostani előadását is nagyon várjuk már!

KIHAGYHATATLAN ÉLMÉNY!

Jegyárak:

- kedvezményes árú jegyek: 2.800,- Ft (pedagógusigazolvány, SZTE-kártya, nyugdíjas-igazolvány);

- teljes árú jegyek: 3.500,- Ft

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/.../SZVETELSZKY240507 oldalon kaphatók február 14-én, szerdán reggel 8.00 órától!

Komoly érdeklődésre számítunk, érdemes a jegyeket időben beszereznetek!

Helyszín

IH - SZEGEDI RENDEZVÉNY- ÉS MÉDIAKÖZPONT

2008. szeptemberében nyitotta meg kapuit a teljesen felújított IH Rendezvényközpont. A volt Ifjúsági Ház a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő modern szórakoztató és rendezvényközponttá alakult és sokszínű programkínálatával hamarosan a szegediek közkedvelt találkozóhelyévé vált.

Kapcsolódó események