Bakos Pincészet Csobánc-hegy

Szőlőbirtokunk a csodálatos Badacsonyi borvidéken található, a Balaton északi partjától nem messze, a Balaton-felvidéken. A Csobánc-hegy évmilliókkal ezelőtt kihűlt vulkán, amely a túrázni szeretőknek, természet- és borkedvelőknek is egyaránt tökéletes látogatási célpont. Kis, kézműves családi pincészetünk három hektáron foglalkozik igazi helyi badacsonyi fajtákkal, mint a szürkebarát vagy az olaszrizling, vagy mint hazánk legnevesebb fajtája a furmint, illetve olyan francia világfajtával, mint a pinot blanc. A borkészítés folyamatában törekszünk a lehető legtermészetesebb módon, kevés mesterséges beavatkozással elkészíteni prémium minőségű tételeinket. Boraink a Csobánc-hegyen, helyben, kézi szüreteléssel, a szüret napján megkezdett kézi feldolgozással készülnek, majd a spontán erjesztést követően érleljük őket tovább. Célunk a szőlősünk biológiai egyensúlyának fenntartása. Kis tételben, helyben feldolgozott, kézzel készített, autentikus borokat készítünk. Boraink oltalom alatt álló, Csobánci eredet megjelölésű, száraz és édes fehér borok. A Csobánc-hegy gazdag, vulkanikus ásványossága és a virágos, mandulás illatok teszik különlegessé minden borunk illat- és ízvilágát és teszik lehetővé, hogy fiatalos, lendületes boraink mellett komoly, hosszú érlelésre szánt tételeket is készíthessünk.

Túrázók figyelmébe: pincészetünk közvetlenül az országos kéktúra útvonala mellett található, így egy szűk jobbkanyarral felénk letérve csillapíthatjátok szomjúságotok kézműves borainkkal, vagy házi limonádéval!

Természetkedvelők figyelmébe: a birtokon akár a szőlőben a sorok között, vagy a csodálatos panorámás borteraszunkon van lehetőség piknikezni, jógázni vagy egyszerűen csak elheverni, kikapcsolódni és élvezni a természet közelségét és a kilátást.

Borkedvelők figyelmébe: borteraszunkon, csodálatos panoráma mellett kóstolhatók különböző évjáratú tételeink, egyenesen a pincéből!

Ha még nem jártál nálunk gyere el hozzánk a Csobánc-hegyre, az első pohár borra a vendégünk vagy!

Mielőtt beugranál kérlek írj nekünk Facebookon vagy az [email protected] címen!

Hallgasd meg

Közelgő események

Lezajlott események