MUTATJUK AZ ÚJ HIP HELYEKET!

  • Gasztronómia
  • Borkóstoló
  • Lifestyle
  • Kult
2023. november 14., kedd

- ÚJHULLÁMOS BISZTRÓ VIBE-OK, PIROS LÁMPÁS BÁROK

Elviszünk négy új hip helyre: két vegán bisztró, két bár, ahol a piros fény dominál, méghozzá olyan jól elosztva, hogy két-két percre vannak egymástól, kettő Budán, kettő Pesten.

hÿgge

Ha a budai hídfőnél élsz vagy dolgozol, bizony nehéz dolgod van, ha nem vittél magaddal ebédet egy Tupperben -főleg, ha esetleg vegán is vagy. Növényi alapú, gluténmentes, lokális kistermelői alapanyagokra épülő élménykonyha, izgi ízek és textúrák bekészítve -méghozzá a legkedvesebb emberekkel. De ha csak innál valamit errefelé, akkor is megvan az új törzshelyed, ahonnan csak jobb kedvvel távozhatsz, mint ahogyan érkeztél! A héten soft opening tesztüzemben nyomják, erre helyet a facebook oldalukon tudsz foglalni. A jó zene és kortárs képzőművészeti alkotások teszik fel a ÿ-ra a pontot.

Bar bizarre

Elutaznál egy estére Párizsba?

Akkor irány az avantgarde multidiszciplináris francia borbár a nyolcban! Minden hip arc ide jár, ami nem is csoda, a srácok natúr borkínálatát olyan jól sikerült összerakni, hogy annak, aki nem egy klasszikus borkedvelő is újszerű élményt adnak. Nem csak a vibe francia, de a borokat kivéve (amik között az egyik tulajdonos bora is megtalálható) minden, még a poharak is onnan származnak. Ha valami egészen elképesztőt innál, mindenképp próbára érdemes a vermouth-juk! Estéikre zsenin kurált DJ-k érkeznek, de már csak a nagyon jól átgondolt, a pesti éjszakában megszokottól teljesen eltérő vizuális koncepcióért is érdemes ide szervezni az esti minőségi alkoholfogyasztást.

Turbina - Bisztró megnyitó a Domovoj konyhával

Kezdődik a klubszezon, a Turbina nem csak zseniális bulikkal és koncertekkel lát el minket, hanem izgalmasabbnál izgalmasabb nappali progikkal is! Újranyit a Bisztró, ingyenes borkóstolóval és DJ-vel várnak bennünket a nyitóeseményükön. Déltől újra nyitva lesznek, lehet hozni a laptopokat, barátokat, be lehet költözni ebbe a növényekkel teli hangulatos térbe! A megújult konyha full vegán, liofilizált és fermentált remekműveik nem csak elképesztő finomak, de gyönyörűek is. A Domovoj csapattal, akik az ételeket készítik azt az igazi ízélményt szeretnék meghonosítani a bisztró alapú konyhavilágban, amit a speciality kávéknál vagy a kézműves pékségeknél megszokhattunk.

Permanens vakáció

Ha felkaptad már a fejed, amikor a Margit-körúton bambulsz kifelé a négyes-hatosról egy pirosan világító hely láttán, akkor azt ajánlom, szállj csak le, és ülj ki az olajoshordók mellé egy tubiszódára! A falon lógó, Paintben készült pálcikaemberes Utolsó vacsora átirat, mintahogy a minimalista logó is a hely megálmodójának műalkotása. Nemcsak a tulaj, de mindenki a barátod lesz, csütörtök-péntek-szombaton pedig válogatott DJ szettekre is táncizhatsz -a heti listáért érdemes csekkolni az insta oldalukat! Valahogy itt minden könnyű és nagyon kortárs, és egyszerűen csak tök jó kedved lesz.

Hintaló Iszoda

A Hintaló Iszoda múlt hét óta már eszede is! Van egy titkos ajtó kedvenc cosy bárunkban, na e mögül érkeznek immár az ételek! Nem csak a megszokott kedvességgel, de izgalmas ajánlásokkal várnak, melyekben igazi kölcsönhatásban van étel és ital. Nem csak olyan klasszikusok közül választhatunk, mint egy száraz vörösbor sajt válogatással kísérve, vagy hermelin egy korsó hideg pilzennel leöblítve, hanem különlegesebb párosításokat is kóstolhatunk, mint a grillezett camembert tál Pierre Ferrand konyakkal. Sőt, ami a hab a tortán, előszeretettel játszanak azzal, hogy már magát az ételt megspékelik egy különleges itallal: így választhatunk például a moscow mule-t gnocci alla vodkával, vagy desszertként egy rumos tiramisut espresso martinivel.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.