Valentin-napi programok: van miből szemezgetni!

  • Workshop
  • Borkóstoló
  • Gasztronómia
2024. 02. 02.

Rohamosan közeleg a szerelmesek ünnepe, de probléma egy szál se, rengeteg sokszínű programot kínál nekünk a főváros! Akár a közös feladatmegoldás során, akár egy nyugodt és elegáns borkóstoló alkalmával szeretnénk romantikus pillanatokat átélni, lehetőségek tárháza áll rendelkezésünkre!

El is hoztunk néhány eseményt, ami maradandó élmény lehet, és tovább táplálhatja a szerelem lángját a kedvesünk szívében! 💞 💐

Valentin-napi borkóstoló és vacsora

Február 13-14.

A Krúdy utca 6. alatt található Zengő bár páros lakomára és koccintásra invitálja a szerelmeseket. A külön erre az alkalomra összeállított 5 tétellel kecsegtető borkóstoló nagyszerű alkalom egy jó beszélgetésre, ráadásul a mennyei italok kóstolása közben a gondosan válogatott elemekből megalkotott antipastitálból szemezgethetünk. Sonkák, krémek, frissen sült kovászos kenyér és sajtfalatok kerülnek a tányérra, a kóstolást pedig egy édes pohárkrém zárja.

Ám az est főszereplői mégiscsak a borok. Az alábbi különlegességekkel készül a Zengő bár: Vabrik - Friss gyöngyözőbor 2022, Szivek - Zv trilógia II. 2022, Vinatus - Rosé 2023, Söptei - Kettesben 2015, Naár - Kövérszőlő (édes) 2022. Foglaljatok helyet időben!

Valentin-napi csokoládékészítés

Február 12.

A csokoládé a méltán klasszikussá vált ajándékok sorában az, aminek garantáltan mindig mindenki örül. Kedves és figyelmes dolog a barátunkat, a szerelmünket vagy a családtagjainkat minőségi édességgel meglepni, nagy plusz pont pedig, ha tudjuk, mik a kedvenc ízeik. De hogy turbózhatnánk fel még jobban az élményt? Egyértelműen saját készítésű csokoládéval!

A Choco Leaf tanfolyama megtanít mindenre, hogy otthoni körülmények között készíthess bravúros csokidíszeket, táblás csokikat és apró csokifalatkákat. Trükkök, praktikák és a temperálás tudománya száll majd át a résztvevőkre, és az elkészült csokicsodákat Valentin-napi csomagolásba bújtatva vihetjük haza. Finom, figyelmes és ünnepi, mi kell még?

101 Valentin-quiz

Február 14.

A listánk harmadik eleme egy szokatlan módja a Valentin-nap eltöltésének, de a játékélmény köztudottan nagyszerű összekovácsolója pároknak és barátoknak: ünnepi kvízest a 101Klubban! Regisztrációhoz kötött, de teljesen ingyenes a részvétel, mindenkinek ajánljuk, aki egy-egy ital mellett klasszikus kocsmahangulatban és felfokozott versenyszellemben töltené ezt az estét.

A kérdések az élet számos területéről érkeznek: a filmek világa, sztárok, hagyományok, továbbá szerelmes funfactek - ezzel kecsegtet a 101Klub. Természetesen nyeremény is üti a markát a kvízkirályoknak, titkos ajándék és fogyasztás formájában!

Valentin-napi csillagromantika

Február 14.

És most egy igazán romantikus program: a Svábhegyi Csillagvizsgáló tematikus Bálint-napi programot szervez. Az első állomás az előadóterem lesz, ahol az égbolt legromantikusabb jelenségeit vizsgálhatjuk meg. A Vénusz, a szerelem bolygója, a Szív-köd, a Lélek-köd és a vöröses Gránátcsillag tárul fel a látogatók előtt, majd zárásként lelepleződnek a pajzán görög csillagtitkok is! A csillagvizsgáló csodálatos kupolája alatt további szerelmes történeteket hallhatunk a fölöttünk ragyogó égi tüneményekről, aztán a tetőteraszon felállított távcsőbe pillantva figyelhetjük meg a Hold minden apró részletét.

A borús időre külön tervvel készül a Csillagvizsgáló csapata: minden eshetőségre alaposan felkészülve elképesztően érdekes és gyönyörű alternatív programmal is előrukkolnak, ha úgy adódik. Emléknek a párok hazavihetnek egy polaroid képet magukról, háttérben a robusztus és gyönyörű távcsővel vagy egy asztrofotóval.

Valentin-hétvége a MystiqueRoom-ban

Február 9-11.

Azoknak, akik tudják, hogy a közös problémamegoldásban milyen jól összeforr két lélek, a szabadulószoba kitűnő program Valentin-napon is. A MystiqueRoom páros rejtélyekkel készül a szerelmesek érkezésére: hatvan perc adrenalinittas nyomozás, együttműködés és talányos feladványok várnak a kalandorokra! A pályához kapcsolódó apró ajándékok és édes meglepetések várják a sikeresen kijutókat.

Több szoba közül választhatunk, ahol egy-egy tematika mentén épül fel a látványvilág és a feladatok, ilyen például az Alice Csodaországban vagy a Gyűrűk urából inspirált Gyűrű. Kreatív, egyedi időtöltést és csodás közös élményt ad a csapatmunka, a feladványokon pedig sokáig lehet még értekezni utána is!

A teljes Valetin-napi programcsokorért KATT IDE!🧭