Ingyenes programok februárra

  • Ingyenes
  • Jazz
  • Workshop
  • Jóga
  • Kiállítás
  • Zene
  • Free Jazz
2024. 02. 04.

Februári programajánlónk következik, figyelem! Kulturális kuriózumok, jazz muzsika, kiállítások, előadások és még face yoga is várható, teljesen ingyen! A horizontunk bővítése fontos, és hála az ilyen típusú díjmentes eseményeknek, mindenki számára hozzáférhető is.

Az alábbiakban 5 ingyenesen látogatható izgalmas programot sorolunk fel februárra, vágjátok a centit velünk! 🆓 🖼️ 🎷

Róma - Budapest: Kiállítás és könyvbemutató

Február 22. - Március 28.

A Virág Judit Galéria nemsokára megnyíló kiállítása Budapest és Róma vonalán utaztat minket oda-vissza, hogy feltérképezhessük a két város között szövődött képzőművészeti kapcsolódásokat. Tetten érhetjük a gazdag művészeti hagyományokkal rendelkező városok hatását egymásra, és megfigyelhetjük, hogy hogyan is viseli magán a magyar művészet Róma és Párizs keze nyomát. Az itáliai látogatás és oktatás gyakori állomása volt rengeteg prominens festő és szobrász életének, Rómában pedig a képzőművészeti remekek mellett a vallásosság is erős inspirációs erővel bírt.

A kiállítás és a bemutatásra kerülő kiadvány rámutat a római iskola elképesztő méretű hatására a magyar művészetben, ráadásul a képek között sosem látott művekkel is megismerkedhetünk.

Jam Session Estek: LFZE OPEN JAM

Február 13.

A Budapest Jazz Clubban kedd esténként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal tehetségei improvizatív örömzenélésre csábítják az érdeklődőket: akár közönségnek, akár beugrós zenésznek maguk közé. A folyamatosan változó zenészcsapat igényes, izgalmas és magával ragadó jazzt ígér.

A minőséget pedig garantálja a tény, hogy a legtöbb 18 év körüli zeneművészetis muzsikus már többéves Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolai képzést tudhat maga mögött. Február 13-án például a Ganyi Róbert Trio ragad hangszert, akiket február 20-án a Zsombori Bíborka Quartett követ majd!

Médeia-variációk Euripidesztől Lars von Trierig: a Másik, akitől félünk.

Február 16.

Az előadás címét már-már nehéz egy levegővel kimondani, és tartalmilag is hasonlóan komplex élményre számíthatunk. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Kérchy Vera irodalmár előadásában és Rácz Attila színházi alkotó közreműködésével hallhatunk egy érdekfeszítő beszélgetést arról, hogy miért és hogyan ágyazódott be a kultúránkba a kegyetlen gyilkos anya alakja a végeláthatatlan irodalmi és filmes feldolgozások során.

Miért bukkan fel újra és újra ez a karakter, hogyan nyúlnak az alkotók a női és anyai lélek konfliktusaihoz, olykor riasztó mélységeihez? Ez az előadás a Médeia karakter számtalan művészeti médium által megjelenített különböző olvasatai közül válogatva bontja ki az alak mélységét, félelmét és szorongását.

Bálint-nap a Pénzmúzeumban

Február 14.

A Pénzmúzeum Valentin-napi programmal kedveskedik a szerelmeseknek, de a hét bármelyik másik napján is ingyenesen látogatható regisztrációt követően, ha nem páros andalgásra fájna a fogunk. Az interaktív múzeum installációkkal, játékokkal és elképesztő méretű pénztörténeti gyűjteménnyel kecsegtet, ahol megismerhetjük a pénz útját és történelmi korokon átívelő gazdasági jelentőségét.

A pénz különböző funkciói szerint tagolódik öt részre a tárlat felépítése, a kiindulási pont nem más, mint az Aranybánya! Valentin-napon pedig olyan csőpostával juttathatunk el kapszulákba zárt szerelmes verseket a párunknak, amelynek a csövein és szivattyúin keresztül annak idején a légnyomás változtatásával küldözgettek villámgyorsan leveleket és üzeneteket az épületeken belül, például a Magyar Nemzeti Bankban is!

Face Yoga Döbrösi Laurával a Zengető támogatásával

Február 16.

A face yoga egy japán szépségmegőrző metódus, amit az egészségtudatos és természetes életmód kiegészítőjeként tartanak számon. Döbrösi Laura Fumiko Takatsu-tól tanulta a módszert, és havi gyakorisággal tart ingyenesen látogatható órát a Zengető Kulturális Egyesület székhelyén.

És hogy hogyan is néz ki a face yoga? Az arc és a nyak akupunktúrás masszázsával és a megfelelő légzéstechnikák elsajátításával oldjuk az arc feszültségét, erősítjük az izmait. Ez javít a ráncokon, az arc puffadtságán és a keringést is serkenti, feszesítve és fiatalon tartva az arcbőrt.

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE!🧭