Bálint-nap a Pénzmúzeumban

2024-02-14T08:00:00.000Z

💖 Szerelmes kaland a Pénzmúzeumban, február 14-én 💖

Ezen a napon szerelmes andalgásra invitálunk!💑

Fedezd fel a Pénz útja című kiállítást, majd a csőpostánk segítségével küldj egy szerelmes verset párodnak! Nem kell azonnal poétává válnod! A magyar irodalom legszebb szerelmes verseit készítjük be neked, így nincs más dolgod, mint célba juttatni üzeneted szíved választottjának.

Feb
14

Program

S, hogy mi az a csőposta? Csövekből és szivattyúkból álló rendszer, amely a cső méretéhez igazodó kapszulába, patronba zárt leveleket, kéziratokat és kisebb tárgyakat légnyomással és légritkítással továbbít kisebb távolságokra (többnyire egy épületen belül). Ilyet használtak az idén 100. születésnapját ünneplő Magyar Nemzeti Bankban is. Itt az alkalom tehát, hogy a prototípust te is kipróbáld!

🌹 Miért érdemes velünk tartani ezen a napon? 🌹

✨ A szerelmespárok különleges ajándékkal távozhatnak, ha a kijáratnál a csőpostához bekészített szerelmes versekből idézni tudnak!

💌 Kár lenne kihagyni! Várunk benneteket!

Helyszín

Pénzmúzeum

A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma ékes példája annak, miért érdemes újragondolni a múzeum szó jelentését. A Pénzmúzeum nemcsak régi pénzeket és a pénz történelmét mutatja be látványosan – a kiállítás által kínált élmény ennél sokkal átfogóbb és sokoldalúbb. A látogatók egy gondosan felépített élményutat tesznek meg a pénz világa körül, melyet interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók kísérnek végig. A különböző eszközök, platformok, kiadványok és események mind egy közös mondanivaló és üzenet köré épülnek. A Pénzmúzeum így lesz egyszerre a pénzügyi témájú köznevelés hazai fellegvára és a nemzetközi múzeumi világ kiemelkedő tagja.

Kapcsolódó események