Ingyenes programokkal rúgjuk be a tavasz kapuját!

  • Ingyenes
  • Jazz
  • Zene
  • Kiállítás
  • Workshop
2024. 03. 18.

Csak a virágok nyíljanak, ne a pénztárcák! Programok március végére és április elejére, ingyen és bérmentve.

Tangózzatok, nézzetek fényképeket második virágkorát élő szubkultúrák alakjairól, túrjatok fel egy bolhapiacot különleges csecsebecsékért, nézzetek bele a budapesti néplélek legmélyébe, muzsikáljatok jazz-zenészekkel!

A Budapest-hatás -​FINISSZÁZS

Március 23. 11:00-17:00

A BTM Múzeum időszaki kiállítása, a Fővárosi kötődések és identitások alcímet viselő Budapest-hatás nagyszabású finisszázsából mi is kivehetjük a részünket március 23-án. Még két kör tárlatvezetés Horváth Péterrel, a kiállítás történeti szakértőjével, ahol utoljára mélázhatunk el a budapestiségen: kicsoda a fővárosi ember, osztozunk-e egy nagy, közös kulturális tőkén, milyen is az örökké nyüzsgő város folyton változó sokasága?

A kiállítás zárónapján bőséggel várnak még szuper kísérőprogramok: délelőttől gólyalábas performanszok, fantasztikus mesejáték, táncszínházi előadás, Lukács Miklós cimbalomművész koncertje, folyamatos családi alkotóprogramok és a Kackiás verklis zenés játéka egészíti ki az élményt.

Koreai bolhapiac

Március 23. 12:00-15:00.

A napokban ünnepelt újrahasznosítás világnapja alkalmából limlom-mentő, kacatleső bolhapiacot hirdet a Koreai Kulturális Központ! Szabadon cserélgetheted a mütyűröket, és új otthont kereshetsz régi szeretetett tárgyaidnak. Talán még abban is reménykedhetsz, hogy éppen itt bukkan fel az imádott retró könyvsorozatod rég áhított utolsó része... a kincsvadászaton bármi megtörténhet!

Ezen az eseményen közforgalomban lévő érméknek nyoma sincs, játékos formában működik a kereskedelem: az árusok a koreai érmék másolatával kereskednek, a vásárlók pedig az aznap meghirdetett programokon nyerik el a műpénzjutalmat, amiből később tárgyakat és ételt is vehetnek!

Ingyenes Jam Session Estek: Wednesday Open Jam

Március 27. 22:00.

Egy késő esti közös jazzjam? Ki ne ugrana így bele a szerda éjszakába? A Budapest Jazz Club hatalmas sikerű open sessionjei már hét közepére is helyet kértek maguknak, ugyanis továbbra is óriási örömmel ragadnak hangszert és állnak be a profi zenészek közé a vendégként érkezők.

Az este alapkoncepciója az, hogy a mindig változó virtuóz zenészcsapat mellé be lehet ugrani muzsikálni: ezen a szerdán például a Rieger Attila Trio felelős a magával ragadóan felszabadult atmoszféráért és a fantasztikus jazzért. A zene öröm, közösen zenélni pedig vegytiszta eufória!

Argentin tangó próbaóra

Március 25. 20:15.-21:15.

Az Antré Tánciskola és Mozgásstúdió ingyenesen látogatható argentintangó-órát hirdet mindenkinek, aki szeretné elsajátítani az alaplépéseket, és megízlelné a táncpartnerrel való összehangolt mozgás szépségét. Amennyiben a próbaalkalom után menthetetlenül magával ragad a tangó varázsa, bele is lehet kezdeni a rendszeres táncórákba Csontos Kata és Berkes Bálint oktatók szárnyai alatt.

Most a kezdőket várják a tanárok, sosem késő kipróbálni valami újat, és megadni az esélyt, hogy szenvedéllyé váljon ez a gyönyörű tánc.

Fotófesztivál: Zenei szubkultúrák világa kiállítás

Április 04-19.

A Budapest Photo Festival évente bukkan fel városszerte különböző helyszíneken egyszerre, hogy a kortárs fotóművészetet ünnepelje. A fotókiállításokat workshopok, előadások, múzeumpedagógiai és egyéb programok kísérik, közelebb csempészve ezzel a fotó műfaját az emberek szívéhez.

Április 4-től a Turbina is egy állomásként szolgál majd, a Kisterem / zenei szubkultúrák világa című kiállítás nyílik meg a nagyérdemű előtt. A tárlat témája a kilencvenes években berobbant technós és alteros szcéna, amely most virágzó reneszánszát éli. A galériában Babai Dénes, Fodor Csilla, Mucsy Szilvia, Szabó R. János és Urbán Ádám képeit csodálhatjátok meg!

Kiemelt kép: Soós Bertalan

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE!🧭