Áprilisban minden szerdán Kikeltető a Gólyában

  • Zene
  • Indie/alternative
2024. 03. 28.

A KERET blog idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Kikeltetőt, ami az évek során az egyik legnagyobb független tehetségkutatóvá nőtte ki magát. A színpadán olyan produkciók mutatkoztak be, mint a Carson Coma, Krúbi, az Analog Balaton, Sisi és még sokan mások. Idén olyan erősnek bizonyult a mezőny, hogy a szervezők a szokásos három klubest helyett négy alkalmat rendeznek, azaz áprilisban minden szerdán négy produkció áll majd színpadra fél órás koncertekkel.

Az idei Szelektor egyik shortlistese egyenes ágon juthatott tovább a Kikeltetőbe, emiatt az utolsó klubesten Csinszka csatlakozik a Kikeltető versenyzőihez.

Nézzük, mi várható napokra lebontva!

Kikeltető Klubest #4

Mikor: Április 24.

Mi: Az utolsó klubesten fellép az idei év 'legjobb név' különdíjára pályázó akusztikus testvértrió, a Rettenetes Mümők, az érzelmes R&B és rap felől érkező Dominiqa Savah, a stonerrock-punk Bufo Alvarius és a Szelektorból továbbjutó Csinszka.

Kikeltető Klubest #3

Mikor: Április 17.

Mi: A harmadik szerdára szintipopot szolgáltat az Iceboyz, cowboyhangulatot varázsol Kiad, soulhangzással fűszerezett alterpoppal jön a Loophia, az alter és a zaj határáról pedig Matrica.

Kikeltető Klubest #2

Mikor: Április 10.

Mi: A második este jön a pécsi, fúziós jazzben utazó FILC, az idei év egyik legmeglepőbb formációja, a camille corot névre hallgató screamo zenekar, singer-songwriter oldalról pedig Jeromos és az először csak saját animációs filmjeihez zenét szerző Tingyela Dóri áll színpadra.

Kikeltető Klubest #1

Mikor: Április 3.

Mi: Az első klubestre érkezik a berlini PUZZLS, akit nehéz kategorizálni, ugyanis zenéje sokszínű és eklektikus, jön pyylen, aki a világjárvány előtt kezdett producerkedni, most pedig készen áll arra, hogy megmutassa magát a világnak, ott lesz a singer-songwriter Temesi Blanka, aki legszívesebb az őt nyomasztó témákat dolgozza fel és WXLFLESS, a fiatal rapper, akit többek között a 60’-as évek rockzenéje inspirált.

Kiemelt kép: Komróczki Dia

Ha elvesztél a programok között, a teljes aktuális buliválasztékért KATT IDE! 🪩🪩