
A legjobb szpotok, ahol natúr borokat kóstolhatsz
- Lifestyle
- Borkóstoló
- Gasztronómia
- Workshop
Friss ízek, természetes aromák és organikus borkészítés. A natúr borok egyre népszerűbbek, így gyakrabban jöhetnek veled szembe a kedvenc helyeiden például a SZÓLÓ, BARNAG, TURAY vagy éppen a BENCZE borok.
Mutatjuk, merre indulj, ha szeretnél egy kicsit elmélyülni az organikus borok világában!
Bar Bizarre
Hol: 1082 BUDAPEST, BAROSS UTCA 85.
Mi: Vörös fények, üvegtéglák, natúr bor, jó zene és tetováló tűk sercegése. Ez a hangulat várható a héten a Bar Bizarre-ban, ahol a pop-up gasztroélményeket egy estére tetkók váltják fel. A Lunateka Studio tetoválóművészei teljesen különböző stílusban dolgoznak, de erre a különös estére mindenki friss flashekkel készül. A mintákat a művészek instáján lehet lefoglalni, az este folyamán pedig egy pohárka mellett felvarratni őket! Ha esetleg nem sikerül magadnak helyet biztosítani, egy kis natúr borra akkor is ajánlott betérni, mivel a Bar Bizarre nemsokára nyári szünetre megy.
Központ
Hol: 1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5.
Mi: Ha a belvárosban járva megszomjazol, első utad a Központba vezessen! Választhatsz az aktuális házi készítésű italokból kombuchát vagy akár gyömbérsört, és persze a natúr borokról is érdemes kérdezősködni a pultban! Rendelj hozzá a Közkonyha bisztró menüjéből, vagy kombináld este egy igazi pattogós földalatti zenés-táncos eseménnyel, amihez itt találod a linket.
Lees Brothers
Mi: Az organikus borok kedvelőiből lett vállalkozók szerelemprojektje a Lees Brothers, akik a kedvenc termelőik borait sorakoztatják fel webshopjukban. Emellett persze Budapest gasztroszcénájában is aktívan részt vesznek, vacsorapartikon és pop-up eseményeken jelennek meg jobbnál jobb natúr boraikkal. Olyan termelők borait találhatod meg virtuális polcaikon, mint a Bencze Birtok vagy a Palya Wines, de a nemzetközi piacról is minőségi tételeket válogattak össze!
Szpot
Hol: 1114 BUDAPEST, BARTÓK BÉLA ÚT 11.
Mi: Ha egy fúziós estére vágysz, ahol összemoshatod a natúr borokat a múzeumos andalgással, nem kell messzebb menned, mint a Bartók. A Szpotban kiváló itallapból választhatsz, és szinte mindig fut egy kiállítás! A legközelebbi megnyitó a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium Művészeti grafikusainak munkáit mutatja be. Az eseményt megelőzi egy ZINE workshop is, ahol a tervezéshez régi analóg képeket használhatsz, mindezt szakmai vezetők segítségével. Egy egész estés kreatív program organikus borok társaságában, elég jónak ígérkezik!
Marlou Wine Bar & Store
Hol: 1065 BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 16.
Mi: Kézzel készített borok és természetes ízek, ebben hisz a Marlou. A hazai és külföldi natúr borokhoz a bisztró ételeit ajánlott párosítani, amik rendszerint szezonális inspirációból készülnek. A francia elegancia és a magyar ízek keverednek a Marlouban, ami ideális választás egy az Operában vagy a Radnótiban töltött este után!
Dorado Café
Hol: 1072 Budapest, Klauzál utca 35.
Mi: Ha valahova, akkor a Doradoba érdemes elnézni minden natúrbor-kedvelőnek. Az újhullámos kávézó hangulata mellett kiváló natúr borokat találsz meg polcaikon. Saját itallapjukat néha más natúrbor-kollektívákkal vagy éppen gasztro-estekkel bővítik ki, ezeken a részvétel ajánlott minden kezdő vagy haladó natúr borosnak!
Sárqány
Hol: 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 6.
Mi: A Pingrumba alatt meghúzódó szuterén nemrég ünnepelte második szülinapját. Ez idő alatt néhány borász barát, elkötelezett importőrök és a számtalan kóstoló egy szerethető borbárt csiszolt a kocsmából, ahol szerdától szombatig a poharazott tételek mellett a város válogatott szelektorainak szettjei mozgatják a (láb)fejeket.
Circo Pizza
Hol: 1065 BUDAPEST, HAJÓS UTCA 21.
Mi: Pizza, kávé és natúrbor. A Circo pizzába betérve garantált minőségre és nápolyi ízekre számíthatsz, ezt pedig olyan natúr borokkal párosíthatod, mint például az újonnan polcokra került Barnag Dzsúz vagy a GlowGlow Rieslingje.
TOLDI
Hol: 1054 BUDAPEST, BAJCSY-ZSILINSZKY ÚT 36-38.
Mi: Borozz a Borásszal! Sziegl Balázs és párja, Petra együtt alapították családi pincészetüket szülőfalujukban, Hajóson. A megörökölt szőlőt és a borlapjukat is kibővítették már az évek alatt, sőt, helyi finomságokkal látják vendégül a borkóstolóra érkezőket. Most azonban nem kell messzire menni az élményhez: Sziegl Balázs tartja a Toldiban a jövő heti borkóstolót, ahol 6 különböző natúr bor lesz terítéken, köztük például kékfrankos, de cserszegi is.