Buliajánló július első hetére

  • Elektronikus
  • Hip-hop
  • Zene
  • Lifestyle

Hangszeres élő rapre, egy elektronikus zenei legendára és Tilos maratonra lebeghetünk a hétvégén.

2023. 06. 06.

Róisín Murphy és Paul Karlkbrenner Veszprémben, Co Lee először a Müpában élő zenekarával, tengernyi elektronikus zenei buli és maratoni Tilosozás június második másfeledik hetének zárásaképp.

Bár múltkori, egyben első cikkformátumú ajánlónkat - innen is üdvözöljétek velünk a szelekcióink friss médiumát - úgy tettük közzé a közösségi médiában, hogy elátkoztuk a májusi esőt, és bejelentettük, hogy végre kiszabadulhatunk az ég alá, beszürkülő, most mégis vizes-párás hétvége vár ránk, amit sok-sok benti tánccal és meglepően izgi vidéki kitérőkkel ellensúlyozhatunk.

A bátrabb, Selectát szupportáló UK garage arcok ma, azaz 7-én este is bepróbálhatják a Pontoont a 80%-os csapadék ellenére, másnap viszont biztos pont lehet az EASY DJ Reload veterán kezei alatt, ahogy a nemrég albummal debütáló Wavy égisze alatt rappelő Co Lee első Müpás koncertje is, ami bár sold out, nem hiányozhat egy valamirevaló, sokfelé tekintgető ajánlóból. Hip-hopot élő, hangszeres zenével beoltó, forradalmi és elegáns koncertről van szó ugyanis, ami alatt az mc első magyar lemezének dalait állítja fejükre, csavargatja meg-és értelmezi újra őket unplugged köntösben. Amolyan hip-hop upgrade és szintlépés: füstös, de okos rapzene egy impozáns kulturális intézményben, ahová a kezdetekkor senki sem látta begyűrűzni a műfajt.

Éppily fontos az elhalkulástól többször is megmenekülő Tilos Rádió június 17-éig tartó, online, rádióban és a való világban egyszerre pörgő adománygyűjtő maratonja, aminek a Dürer ad otthont - a kilencedikei nyitó pedig bőven több mint warmup a maga 15+ fellépőjével, de hasonlóan nagyszabású a nagy visszatérő ADRIATIQUE is a Vasúttörténeti Park sínein.

10-én újra Citymatiné, kizárólag nőknek szóló Girl's New Generation buli a Gödörben és a nagy válaszút: gigahosszú lineuppal jövő, több helyszínen zajló, príma kezelést nyújtó technofeszt Treatment néven, vagy Paul Kalkbrenner szürreális módon, az EKF-program virágzását látva mégsem érthetetlenül Veszprémben a Gyárkertnél, ahol a nyár alatt olyan arcok követik még őt, mint Tom Odell, Chet Faker, a Papa Roach, a Hollywood Undead és a Kraftwerk.

Kilencedikén ugyanitt a frissen a Ninja Tune-hoz igazolt Róisín Murphy, akinek szeptember elején jön ki az új albuma, és még ezelőtt indul óriásturnéra, aminek Veszprém is állomása lesz, és néhány új single-nek is a fültanúi lehetünk.

Szombaton lehet még a DOJO, a Black Hall, az Aether és a Badhanna között ingázni a hasonszőrű flessekért, klubszezont zár még Katttarzis, akik ezzel a bulival kis időre maguk mögött hagyva az indoor helyeket hamarosan a Kráterbe vonulnak megannyi remek előadóval és a Hello Wooddal társulva - de erről majd jövő héten.