Ingyenes programok júniusra: tárlatvezetés, minifesztivál és jóga!

  • Ingyenes
  • Kiállítás
  • Klasszikus
2024. 06. 10.

Júniusban is lehet nulla forintért minőségi programokra bukkanni, le is szállítunk most 6 ilyet nektek!

Hangverseny, jóga, kuriózumnak számító koncertek és még Cseh Tamás-emlékest is várja azokat, akik okosan kapcsolódnának ki ebben a forró hónapban.

Olvadó Mintázatok - tárlatvezetés Vető Orsolya Liával

Június 27.

A Virág Judit Galériában júniusban és júliusban több napon is szerencsével járhatunk, lehetőség nyílik ugyanis ingyenesen csatlakozni Vető Orsolya Lia tárlatvezetéseihez. A festőművész/képzőművész-tanár/művészettörténész alkotói munkásságára jellemző a dinamikusság, a mozgalmasság, az áramlás, illetve a színekben, formákban és csavarodó alakzatokban gazdag ábrázolásmód.

A maximalizmus szelétől meglegyintve sok, minden ízében hömpölygő alkotásra kell számítanunk, és végtelen vibráló színre, amit üdítő ösztönösség jár át.

Yinflow jógaórák

Június 19.

Tihanyi Petra jógaoktató rendszeresen mozgatja át a tagjainkat a Filozófusok kertjében szerdánként este hattól, teljesen bérmentve. Aki a szabad ég alatt adná át magát az önismerettel gazdagon megszórt testmozgás örömeinek, azt várja a Yinflow!

A yinjóga és a flow közös metszete a yinflow, ami nagyszerűen elegyíti a lágyságot a magával ragadó flow-élménnyel. Vegyünk hát magunkhoz egy jógamatracot, és kezdőként se habozzunk belevágni!

A San Francisco-i Peninsula Youth Orchestra zenekari hangversenye

Június 18.

A Gazdagréti út 14. alatti Szent Angyalok Templomában kivételesen gyönyörű hangversenyben lehet részünk. Június 18-án a San Francisco-i Peninsula Youth Orchestra 70 zenésze két páratlan orosz zeneszerző, Csajkovszkij és Sosztakovics műveit tárják a nagyérdemű elé.

A templom lélegzetelállítóan gyönyörű belső terében borítékolhatóan spirituális élményt nyújt majd, ahogy 70 zenész összehangolt játékában olyan klasszikus remekek szólalnak meg, amiket egy cseppet sem tudott megtépázni az idő vasfoga.

Cseh Tamás Emlékest

Június 19.

Egykor a Iskola utca 36. alatti vendéglátóhely asztalainál nem más múlatta az idejét nagy örömmel, mint maga Cseh Tamás. Ő egy olyan meghatározó magyar zenész volt, akinek a dalai a korszellemmel alaposan átitatva minden ember szívébe mélyen befészkelték magukat.

A régen megénekelt érzelmek ma is ugyanannyira kristálytisztán kitapinthatóak. Ezt a csodálatos életművet idézi most elénk a Rajkai Espresso teraszán Ambrus András egy nyári szerda estén.

Rákóczi téri minifesztivál - Csókolom koncert

Június 15.

Irány a térre ki, ugyanis a nyolcker 2 napon át tartó rendezvényén mindenkinek akad valami fogára való program! Belépő az nincs, cserébe fantasztikus koncertek és élőzene van! Június 14-én péntek este öttől Rutkai Bori Banda, aztán Kinetic Erotic, majd Manaky, kilenctól Flemm-koncertre lépegethetünk, a szombati programot pedig a kerület tehetségkutatójának fiatal hiphopos arcai nyitják.

Később, 18:20-tól Phuripe, aztán Dresch Vonós Quartet, és végül egy hatalmas kuriózumnak számító koncert egy igazi korszakalkotó zenekartól: 21:00 órától játszik a Csókolom!

Franko Puzzle lemezbemutató vendég: Nyhill

Június 21.

Élőzenével és igazi nyáresti hangulattal telik meg a Dunapart június 21-én, ugyanis a Pontoont egy lemezbemutató fogja felrázni este 19:30-tól!

Nyhill melegíti be az estét, aztán egy Franko settel és Silksilverrel folytatódik tovább a tánc. A buli ingyenes!

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT gyűjtésünkért KATT IDE!🧭