Design testközelből – 7 program őszre!

  • Lifestyle
  • Design vásár
2024. 10. 14.

Már javában dübörög a Budapest Design Week, úgyhogy összeválogattunk a programok közül párat, plusz további designfókuszú eseményeket is ajánlunk nektek!

Őszi designmixünk következik, görgess!

Future Materials Conference 2024

Hol: MOME Budapest
Mikor: November 7-8.
Mi: A MOME Innovációs Központja idén harmadik alkalommal rendezi meg a Future Materials konferenciát, angol nyelven. Az esemény fókuszában a kézművesség és a fejlett technológiák kapcsolata áll, továbbá a program bemutatja az anyagkutatás legújabb trendjeit mikro- és makroszinten egyaránt. Itt két napon keresztül lehetőséged lesz arra, hogy tervezőket, kutatókat, ipari szakértőket és hallgatókat ismerj meg előadások, workshopok és egy kiállítás keretében. Ha érdekel a divat, az építészet, a csomagolástervezés, esetleg az autóipar, akkor itt a helyed!

Beszélgetések divatról II. – Divat és kommunikáció

Hol: Petőfi Irodalmi Múzeum
Mikor: Október 31.
Mi: A PIM Szépvilág című reformkori divatlapok köré épült kiállításához kapcsolódóan egy háromrészes beszélgetéssorozatra hív. A második alkalommal szakemberek közreműködésével járják körbe, hogy milyen kommunikációs lehetőségeket rejt a divat és az öltözködés en bloc. Az esemény házigazdájával, Szentesi Réka társadalomkutatóval és történésszel Keszeg Anna, PhD, egyetemi docens és kultúrakutató, Maróy Krisztina, a GLAMOUR magazin főszerkesztője és a MOME doktorandája, valamint Dr. Mészáros Zsolt, a PIM Művészeti, Relikvia- és Fotótárának muzeológusa beszélget.

Test és design – A test, mint a design tárgya

Hol: Manyi Kulturális Műhely
Mikor: Október 24.
Mi: Visszatér a MOME Elméleti Intézet hallgatói által szervezett programsorozat, az IDE - Inspiráló Designelmélet, amely első eseményén a test témáját a kortárs művészet, a design és az alternatív színház szemszögéből járja körbe. A három előadás során szó lesz a szómaesztétikáról, egy FreeSZFE színdarab újragondolásáról és a bevonó színháztér alakításáról. Végül egy kerekasztal-beszélgetés zárja az estét a Willany Leó Társulat tagjaival, akik a testről, mint kellékről mesélnek. Egy fröccsel a kézben ajánljuk!

Designer társasjáték börze | BDW

Hol: Adaptér
Mikor: Október 19.
Mi: Ha nagy társasjátékfanok vagytok, vagy csak játszanátok egy jót, akkor látogassatok el az ország első designertársasjáték-börzéjére a Bartók Béla út szomszédságába! Itt olyan hazai és régiós társasokat próbálhattok ki, továbbá vihettek haza, amelyek nemcsak izgalmas órákat ígérnek, hanem egyedi megjelenésükkel is kitűnnek a tömegből.

ATRIO ROMA – Kamay Ko AW 24/25 – Launch party

Hol: Gallery East of Eden
Mikor: Október 18.
Mi: A Kamay Ko egy zenés-italos mulatságon mutatja be új kollekcióját, melyet a római bérházak belső terei ihlettek. Az Atrio Roma elnevezés a római átriumokra utal, ugyanis ezek inspirálták Sziládi Noémit az új kollekció tervezése során. A ruhadarabok esszenciáját ezen terek különböző színű és mintázatú márványfelületei, illetve a fa berakások és lambériák adják, amelyekre rezonálva egy igazán gazdag mintázatú és színű kollekció született meg. Tekintsétek meg ezeket a darabokat elsőként, az Atrio Roma launch-buliján!

Oh, to be an artist… - kiállításmegnyitó | BDW

Hol: Nyolcésfél
Mikor: Október 17.
Mi: Az Oh, to be an artist… című kiállításon a ruhatárgyak, festmények, fotográfiák és más művészeti alkotások mögött meghúzódó láthatatlan alkotói folyamat kap főszerepet. A Terike from Budapest és a Nyolcésfél által közrefogott alkotók végigkalauzolnak munkáik megszületésének történetein, egyes esetekben pedig maguk az alkotások utalnak vissza elkészülésük mikéntjére. Így a művészek betekintést engednek gondolataikba és alkotói folyamataikba, ezzel megmutatva a máig túlmisztifikált és alulfizetett művészeti munka mögött húzódó realitást.

360 Design Budapest | BDW

Hol: Nyugati Pályaudvar
Mikor: Október 15-20.
Mi: A 360 Design Budapest a Design Week kiemelt eseményeként egy ingyenesen látogatható, regionális, innovatív design- és iparművészeti kiállítás. Az esemény célja, hogy a design esztétikai értékein túl bemutassa a tervezők és a tervezett tárgyak történeteit, valamint azok kulturális hátterét. A Bonta Gáspár által kurált kiállítás szem előtt tartja a fenntarthatósági kérdéseket és a globális trendekre is reagál, miközben törekszik a helyi hagyományok megőrzésére. A kiállítást programok kísérik, így előadások, tárlatvezetések és workshopok mentén lehet megismerni hazai, valamint nemzetközi formatervezők és iparművészek alkotásait, alkotói folyamatait.

🤸 További lifestyle eseményekért KATT IDE! 🛋️